Prigojin (Wagner) il provoaca pe presedintele Ucrainei la un duel aerian. „Daca invingi, iei Artiomovsk (Bahmut)”

externe

Fondatorul grupului de mercenari Wagner din Rusia, Evgheni Prigojin, a publicat, luni, un videoclip filmat in cabina unui avion militar, in care il provoaca pe presedintele ucrainean Volodimir Zelenski la un duel aerian, transmite Reuters.

Clipul a fost difuzat de serviciul de presa al lui Prigojin, care a spus ca a fost filmat la bordul unui bombardier Su-24 operat de Wagner.

Aceasta a fost cea mai recent dintr-o serie de declaratii si videoclipuri in care Prigojin a incercat sa se promoveze pe sine si pe armata sa privata drept varf de lance al operatiunilor militare rusesti in estul Ucrainei.

„Volodimir Oleksandrovici (Zelenski), am aterizat. Am bombardat Bakhmut. Maine, voi zbura cu un MiG-29. Daca asa vrei, sa ne intalnim in aer. Daca invingi, iei Artyomovsk (Bakhmut). Daca nu, avansam pana la (raul) Dnipro”, a spus Prigozhin in scurtul videoclip.

Prigojin a recunoscut abia in septembrie anul trecut ca a fost fondatorul grupului Wagner, care este activ de ani de zile in Orientul Mijlociu si Africa.

De atunci, el s-a promovat puternic atat pe sine cat sipe luptatorii sai, criticand esecurile fortelor armate ale Rusiei in Ucraina si cerand ca grupului Wagner sa i se acorde mai mult credit pentru rolul sau.
Statele Unite au anuntat luna trecuta noi sanctiuni impotriva grupului Wagner, numindu-l organizatie criminala transnationala. Washington estimeaza ca Wagner are in prezent aproximativ 50.000 de angajati dislocati in Ucraina, inclusiv 10.000 de contractori si 40.000 de condamnati recrutati din inchisorile rusesti.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: