externe

Prigojin (Wagner) il provoaca pe presedintele Ucrainei la un duel aerian. „Daca invingi, iei Artiomovsk (Bahmut)”

Fondatorul grupului de mercenari Wagner din Rusia, Evgheni Prigojin, a publicat, luni, un videoclip filmat in cabina unui avion militar, in care il provoaca pe presedintele ucrainean Volodimir Zelenski la un duel aerian, transmite Reuters.

Clipul a fost difuzat de serviciul de presa al lui Prigojin, care a spus ca a fost filmat la bordul unui bombardier Su-24 operat de Wagner.

Aceasta a fost cea mai recent dintr-o serie de declaratii si videoclipuri in care Prigojin a incercat sa se promoveze pe sine si pe armata sa privata drept varf de lance al operatiunilor militare rusesti in estul Ucrainei.

„Volodimir Oleksandrovici (Zelenski), am aterizat. Am bombardat Bakhmut. Maine, voi zbura cu un MiG-29. Daca asa vrei, sa ne intalnim in aer. Daca invingi, iei Artyomovsk (Bakhmut). Daca nu, avansam pana la (raul) Dnipro”, a spus Prigozhin in scurtul videoclip.

Prigojin a recunoscut abia in septembrie anul trecut ca a fost fondatorul grupului Wagner, care este activ de ani de zile in Orientul Mijlociu si Africa.

De atunci, el s-a promovat puternic atat pe sine cat sipe luptatorii sai, criticand esecurile fortelor armate ale Rusiei in Ucraina si cerand ca grupului Wagner sa i se acorde mai mult credit pentru rolul sau.
Statele Unite au anuntat luna trecuta noi sanctiuni impotriva grupului Wagner, numindu-l organizatie criminala transnationala. Washington estimeaza ca Wagner are in prezent aproximativ 50.000 de angajati dislocati in Ucraina, inclusiv 10.000 de contractori si 40.000 de condamnati recrutati din inchisorile rusesti.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Dan Voiculescu se da cu Firea. Sondaj la Antena 3, Piedone este trantit pe locul 2, de la 40% a fost adus la 28%

Antena 3 a prezentat, joi seara, un sondaj ARA din care rezulta ca Gabriela Firea…

5 ore ago

42 de persoane au fost evacuate in urma prabusirii unei strazi in Slanic. Situatia este in permanenta monitorizata

Peste 40 de persoane au fost evacuate, joi, din zona in care s-a surpat o…

7 ore ago

Prea stridenta! Un tribunal german dispune inlaturarea unei statui colorate dintr-un cimitir

De trei ani, o disputa intre comunitate si parintii unui tanar decedat din orasul german…

8 ore ago

„Rezultat final bun”: 130 de balene au fost salvate dupa ce au esuat pe o plaja din Australia de Vest. Cel putin 28 au murit

O operatiune dramatica de salvare a vietii a peste 100 de balene-pilot esuate pe o…

8 ore ago

Carti care contin arsenic, izolate la Biblioteca Nationala a Frantei

Patru carti au fost izolate in Biblioteca Nationala a Frantei din cauza ingrijorarii ca ar…

8 ore ago