Prim-ministru: „Refugiatii ameninta radacinile CRESTINE ale Europei”

externe

Afluxul de refugiati in Europa ameninta sa submineze radacinile crestine ale continentului european si guvernele trebuie sa-si controleze granitele inainte de a putea decide cati solicitanti de azil pot primi, a scris premierul ungar Viktor Orban, citat de Reuters.

Intr-un articol de opinie publicat in Frankfurt Allgemeine Zeitung, Orban a apreciat ca cetatenii Europei au fost in contradictie cu majoritatea guvernelor privind criza refugiatilor. ‘Oamenii doresc sa controlam situatia si sa ne protejam granitele’, a afirmat el. ‘Numai cand ne putem proteja granitele pot fi puse intrebari despre numarul de persoane pe care le putem accepta’ sau daca ar trebui impuse cote, a explicat premierul ungar.

In acelasi articol, Viktor Orban a avertizat de asemenea Europa ca actuala criza a imigrantilor ar putea provoca o ‘explozie’ si a aparat decizia Ungariei de a construi un gard de-a lungul granitei cu Serbia, transmite MTI, citata de Agerpres.

‘Asistam astazi la ceea ce reprezinta pentru intreaga Europa o amenintare de explozie’, a afirmat premierul, mentionand ca, de la inceputul anului, aproximativ 150.000 de ‘imigranti ilegali’ au sosit in Ungaria, ‘de trei ori si jumatate mai mult fata de cei sositi in 2014 si anul inca nu s-a incheiat’.

Orban a mentionat ca imigratia este exploatata de bande de criminali periculosi si fara scrupule, care au obtinut aproape 16 miliarde de euro si au cauzat moartea a 30.000 de imigranti incepand din anul 2000. ‘Ceea ce se intampla pe mare, pe drumuri si de-a lungul granitelor noastre este inuman, si ceea ce face Europa este o nebunie’, a afirmat el.

Orban a atribuit vina UE pentru ceea ce a numit o politica ‘de imigratie nepotrivita’. ‘Toti politicienii europeni care, promitand o viata mai buna, incurajeaza imigrantii sa lase totul in urma si sa se indrepte spre Europa riscandu-si propriile vieti sunt iresponsabili’, a afirmat oficialul ungar. Orban a avertizat Europa ca va fi invinsa intr-o „lupta cruciala” in cazul in care nu reuseste ‘sa-si bage mintile in cap”.

Premierul ungar a afirmat ca prioritatea ar trebui acordata protectiei granitelor externe si a numit spatiul Schengen una dintre cele mai mari realizari ale integrarii europene. Pentru tarile central-europene, a afirmat el, libera circulatie in interiorul zonei Schengen este ‘o experienta a libertatii’ si de aceea este ‘foarte importanta’. Totusi, esecul in protejarea granitelor poate pune in pericol regimul Schengen, a avertizat Orban, numind ‘mai degraba deprimant’ faptul ca, in afara de unguri si spanioli, ‘nimeni nu doreste sa protejeze granitele Europei ‘.

Europa ‘ar trebui sa inteleaga ca cei care sunt invadati nu mai pot primi pe nimeni. Si acum este o invazie’, a afirmat el. In aceasta consta importanta gardului pe care ‘noi, ungurii, il construim. Nu pentru amuzament, ci din necesitate’, a scris premierul ungar, apreciind ca este vorba de o ‘linie de aparare ce rezulta din Acordul Schengen’.

Premierul ungar a mentionat de asemenea ca imigratia este ‘evident o problema de democratie’, adaugand ca ‘Europa nu poate merge impotriva vointei oamenilor’ si apreciind ca pozitia majoritatii guvernelor europene nu reflecta vointa europenilor.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: