Prim-ministru: „Serbia sa trimita unii dintre REFUGIATI si spre ROMANIA”

news

Premierul croat Zoran Milanovic a cerut marti Serbiei sa reinceapa sa directioneze migranti spre Ungaria si sa orienteze o parte si catre Romania, in contextul in care tara sa este coplesita de sosirea a peste 35.000 de refugiati in ultimele sase zile, transmite AFP.

„Din prima zi (a crizei refugiatilor), m-am abtinut de la a critica Serbia pentru faptul ca refugiatii tranziteaza aceasta tara de un an de zile. Toata lumea le permite, state mai puternice si mari precum Germania i-au primit. Tari care sunt cel mai putin periclitate, precum Ungaria, fac scandal. Nu pot critica Serbia, dar o pot indemna sa isi indulceasca tonul si sa trimita unii dintre refugiati spre Ungaria, unii spre Romania si Croatia. Vom face acelasi lucru si maine la Bruxelles (la summitul UE — n.r.) — dar (premierul sarb Aleksandar) Vucic nu va fi prezent acolo — vom discuta aceasta problema si cum anume sa fie rezolvata acolo unde incepe, in Turcia si Grecia”, a declarat Milanovic in fata presei, citat de agentia nationala HINA.

El a mai afirmat ca Zagrebul poarta discutii pe un ton normal, constructiv si civilizat cu statele care sunt cel mai mult afectate, Austria, Germania si chiar Slovenia.

„Nu putem si nu vom accepta 20.000 de persoane in numai doua zile”, a adaugat premierul croat, precizand ca nici Serbia si nici Ungaria nu s-au confruntat cu astfel de cifre intr-un interval de timp atat de scurt.

Din 16 septembrie, Belgradul a incetat sa directioneze migranti spre Ungaria, care a inchis frontiera comuna de 175 de kilometri printr-un gard de sarma ghimpata, mentioneaza AFP.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: