Prim-vicepresedinte PNL, urmarit penal pentru trafic de influenta si spalare de bani

news

Vicepresedintele Camerei Deputatilor Dan Motreanu s-a prezentat joi la Directia Nationala Anticoruptie, fiind citat de procurori intr-un dosar de coruptie.

Dan Motreanu este urmarit penal de procurorii DNA pentru folosirea influentei si autoritatii conferite de functia de conducere intr-un partid politic, in scopul obtinerii pentru altul a unui folos necuvenit si spalarea banilor, informeaza joi Directia Nationala Anticoruptie.

Potrivit unui comunicat al DNA,  in cursul anului 2008, o persoana cu functie de conducere in administratia locala — denuntator in prezenta cauza — a pretins si primit de la o alta persoana suma de aproximativ 1 milion euro, cu titlu de mita, in schimbul sprijinirii acestuia din urma in demersurile de punere in posesie cu suprafete de teren aflate pe raza municipiului Buzau.

„Din banii primiti, aproximativ 700.000 euro, conform unei intelegeri anterioare, persoana denuntatoare i-a dat lui George Scutaru, la data faptelor deputat si membru cu functie de conducere intr-un partid (inculpat in prezenta cauza) suma de 170.000 euro, iar suma de 250.000 euro i-a fost remisa lui Dan Motreanu, ambele sume fiind date in acelasi scop, respectiv pentru finantarea campaniei electorale din 2008 (alegeri locale si generale) a candidatilor partidului din care fac parte cele doua persoane ultim mentionate. Exista date ca provenienta si modul in care s-au obtinut banii erau cunoscute exact de cei doi beneficiari ai sumelor de bani”, sustin procurorii.

In dosar se efectueaza acte de urmarire penale si fata de alte persoane

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: