Prima candidatura la sefia DNA. Este exact ce isi doreste Toader, un procuror iubit si de Gadea de la Antena 3

news

Paula Tanase, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Galati, si-a depus candidatura la selectia organizata de Ministerul Justitiei pentru functia de sef al DNA.

Informatia a fost confirmata pentru Agerpres de ministrul Justitiei, Tudorel Toader.

Paula Tanase si-a depus si in 2012 candidatura pentru sefia DNA. Ulterior, ea a aparut in emisiunile lui Mihai Gadea de la Antena 3 pentru a ataca lupta anticoruptie.

„Am facut-o atunci pentru ca nu se mai putea, speram sa schimb ceva. Acum pot schimba ceva si din pozitia care sunt. Voiam sa schimb ideea de a reforma. (…) Am sperat sa vad o reactie minimala din partea unui judecator fata de victimele unor erori judiciare, vreau sa imi cer eu scuze in numele sistemului judiciar. In 21 de ani, nu mi se imputa nimic, nu am avut nicio condamnare la CEDO, la inceput solutionam peste 1500 de dosare”, spunea Tanase in 2017.

„Ajungem la discutia cu legile justitiei care pot fi imbunatatite. Absolut sustin de ani buni raspunderea magistratilor, sunt de acord cu propunerea ministrului Justitiei ca statul sa se intoarca impotriva magistratilor care comit greseli cu rea credinta. Nu vi se pare ca aceasta prevedere ramane suspendata, nu e terminata, s-ar cere completarea ei? Un magistrat care reputeaza achitari imputabile. Si evolueaza in cariera pana la pensie trebuie lasat sa distruga destine? Nu trebuie limitata aceasta evolutie profesionala? Cu siguranta, da. Judecatorul, procurorul caruia ii este imputabila achitarea, restituirea, eroare judiciara, trebuie sa-i fie limitatp evolutia profesionala (…) Acestea sunt cele mai frecvente situatii, sunt achitari care sunt ignorate de actualul proiect”, a mai spus Paula Tanase.

Ministerul Justitiei a demarat o noua selectie pentru propunerea de numire in functia vacanta de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie.

Noua procedura se desfasoara in perioada 6 august – 6 septembrie.

Candidatii pot depune cereri de inscriere pentru functia de conducere vacanta pana vineri inclusiv.

Pe 27 iulie, Ministerul Justitiei a anuntat ca au fost respinse cele patru candidaturi depuse pentru functia de procuror-sef al DNA, urmand ca procedura de selectie sa fie reluata.

Cei patru candidati inscrisi in cursa au fost Florentina Mirica – procuror-sef serviciu la Sectia de combatere a coruptiei din cadrul DNA, Cristian Lazar – procuror-sef adjunct la Sectia urmarire penala din cadrul Parchetului General, Marius Iacob – procuror-sef adjunct al DNA si Elena Grecu – procuror-sef serviciu in structura centrala a DNA.

Functia de procuror-sef al DNA a devenit vacanta dupa ce Laura Codruta Kovesi a fost revocata printr-un decret emis pe 9 iulie de presedintele Klaus Iohannis, care a pus in aplicare o decizie a Curtii Constitutionale.

Mai mult despre: ,

Comentarii: