Prima concesie majora facuta UDMR-ului de Dragnea: „Inca o criza politica din asta si daddy le da Ardealul cu o fundita deasupra”

politica

15 martie a fost declarata sarbatoarea comunitatii maghiare din Romania si va fi zi libera. Decizia a fost luata in comisiile comune de administratie si drepturile omului din Senat. Coincidenta sau nu, decizia vine in ziua negocierilor purtate de Coalitia de guvernare cu UDMR, pentru motiunea de cenzura.

Proiectul votat astazi de senatori fusese depus de UDMR pe 15 martie 2017. Termenul pana la care comisiile de administratie si pentru drepturile omului ar fi trebuit sa ia o decizie era 27 iunie.

Documentul urmeaza sa fie supus votului plenului.

Din informatiile Digi24, UDMR conditioneaza votul la motiune de adoptarea mai multor proiecte legislative care vizeaza comunitatea maghiara.

„Inca o criza politica din asta si daddy le da Ardealul cu o fundita deasupra. Soros e ungur de-al lor, Hunor e ungur de-al nostru, rautaciosilor”, a comentat fostul consilier prezidential Sebastian Lazaroiu pe Facebook.

Premierul Sorin Grindeanu si secretarul general al Guvernului, Victor Ponta, s-au intalnit, luni dimineata, cu liderii UDMR, a declarat pentru News.ro liderul deputatilor UDMR, Attila Korodi, care a spus ca organizatia politica maghiara nu a luat luata inca o decizie.

Potrivit lui Korodi, si liderii PSD au avut o intalnire cu UDMR in cursul diminetii de luni.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: