Prima condamnare in dosarul de luare de spaga al Sorinei Pintea. Fostul ministru PSD nu mai scapa

news

Afaceristul Mihai Coste, cel care a denuntat-o pe Soprina Pintea, a fost condamnat de Tribunalul Bucuresti la un an si sase luni inchisoare cu suspendare pentru savarsirea infractiunii de complicitate la luare de mita. Eacesta si-a recunoscut faptele in fata procurorilor DNA si a incheiat un acord cu anchetatorii. 

„Admite acordul de recunoastere a vinovatiei incheiat de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie-D.N.A. si inculpatul Mihai Coste. Dispune condamnarea inculpatului, cercetat in stare de libertate, la o pedeapsa principala de 1 an si 6 luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de complicitate la luare de mita. Aplica inculpatului, cu titlu de pedeapsa complementara, interzicerea dreptului de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, dreptului de a ocupa functie care implica exercitiul autoritatii de stat si dreptului de a exercita o functie publica, pe o perioada de 3 ani”, se arata in decizia tribunalului.

Lui Mihai Coste i s-a mai impus un termen de supraveghere de 2 ani si 3 luni, in care este obligat sa frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare sociala derulate de catre serviciul de probatiune sau organizate in colaborare cu institutii din judetul Maramures. „Constata ca la termenul de judecata din data de 24 aprilie 2020 inculpatul si-a exprimat acordul in fata instantei de judecata, de a presta munca in folosul comunitatii. In temeiul art. 93 alin. 3 Cod penal, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Mihai Coste va presta o munca neremunerata in folosul comunitatii pe o perioada de 70 de zile , afara de cazul in care, din cauza starii de sanatate nu poate presta aceasta munca”, se mai arata in decizia pronuntata pe 7 mai 2020 de Tribunalul Bucuresti, citat de justnews.ro.

Mihai Coste are calitatea de inculpat in acest dosar si este persoana care a cerut si luat banii de la patronul firmei Tehnoplus Medical si apoi i-a dus Sorinei Pintea (120.000 de lei in 100 de bancnote de 200 de lei, camuflati intr-o punga de carton, neagra, inscriptionata cu sigla orange a unui operator de telefonie mobila).

Coste este administrator si asociat in Decoan SRL, firma din Baia Mare care a fost unul dintre subcontractorii lucrarii in cadrul careia DNA sustine ca s-ar fi dat mita (principalul subcontractor ar fi Meditech, o firma colaboratoare a castigatorului lucrarii, Tehnoplus Medical).

La patru zile de la aceasta decizie, aceeasi instanta, Tribunalul Bucuresti, a decis ridicarea controlului judiciar in cazul Sorinei Pintea. Hotararea tribunalului nu este definitiva, ea putand fi atatcata la Curtea de Apel Bucuresti.

Mai mult despre: ,

Comentarii: