Prima data cand PSD a ramas fara majoritate. Proiect de lege initiat de Dragnea, retras din Camera Deputatilor

politica

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a cerut miercuri retrimiterea in comisii a Legii offshore, in conditiile in care ALDE a acuzat lipsa unei dezbateri reale. In urma opozitie dure a UDMR si ALDE, ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a anuntat ca trebuie stabilita o formula de calcul care sa permita ambelor parti sa fie cointeresate.

UPDATE „Nu ne-a iesit de data asta”, a comentat Dragnea, nervos.

Prevederile din proiectul de lege au fost incluse de Liviu Dragnea.

Senatul a adoptat, in urma cu o saptamana, in calitate de prima camera sesizata, Legea offshore, care reglementeaza exploatarea gazelor din Marea Neagra. Actul normativ fusese trimis la reexaminare de catre presedintele Klaus Iohannis.

Marti, a avut loc sedinta comisiilor pentru buget, industrii si administratie in care s-a discutat raportul final pe Legea offshore. Sedinta a fost tensionata, in conditiile in care deputatii au acuzat ca au primit prea tarziu amendamentele discutate.

Andrei Gerea, vicepresedintele ALDE, a lansat, marti seara, la Realitatea TV, un atac de o duritate fara precedent la adresa PSD, sustinand ca prin modificarile la legea offshore urmareste sa satsifaca interesele Rusiei.

”Interesele sunt indreptate catre continuarea importurilor din Rusia si neinceperea lucrarilor din Marea Neagra”, a spus Gerea la Realitatea TV.

”Cu modificarile de azi, cineva nu doreste ca exploatarea gazelor din Marea Neagra sa inceapa si se doreste practic continuarea importurilor de gaze din Rusia. Practic noi inchidem, nu mai dam nici o sansa exploatarii din Marea Neagra”, a adaugat Gerea.

Miercuri, UDMR a cerut retrimiterea in comisii a legii, desi, marti, votase favorabil amendamentele propuse de PSD, amendamente considerate nefavorabile pentru derularea investitiilor. Totodata, ALDE a acuzat, din nou, lipsa unei dezbateri reale.

Teodorovici a subliniat ca trebuie gasita o formula de calcul, in ceea ce priveste modul de impozitare, care sa convina partilor implicate in dezbateri.

”Vreau sa prezint calculele mele colegilor din comisiile respective si, dupa aceea, vom lua o decizie. Formula care se va vota, intr-un final, la Camera Deputatilor, trebuie sa fie o formula care sa permita ambelor parti sa fie cointeresate”, a spus Teodorovici.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: