Prima Doamna a Ucrainei transmite un mesaj liderilor care indeamna Kievul sa cedeze teritorii ca sa incheie razboiul

externe

A ceda teritorii Rusiei ar insemna „sa cedezi o libertate” si nu ar pune capat invaziei desfasurate de presedintele rus Vladimir Putin, afirma Prima Doamna a Ucrainei, Olena Zelenska, conform CNN.

„Ucrainenii nu pot lua ca normale toate acele declaratii pe care le auzim uneori de la lideri ai unor tari – in unele cazuri lideri ai unor tari mari si influente. Nu poti ceda pur si simplu parti din teritoriul tau, e ca si cum ai ceda o libertate”, a spus Zelenska intr-un interviu acordat ABC News.

Ea a reiterat pozitia sotului sau conform careia regiunea Donbas – unde Rusia si-a concentrat acum ofensiva – va fi din nou a Ucrainei.

„Chiar daca am ceda teritoriile noastre agresorul nu s-ar opri la atat, ar continua sa faca presiuni, ar continua… sa lanseze mai multe si mai multe atacuri impotriva teritoriului nostru”, a adaugat Zelenska, potrivit News.ro.

Situata in sud-estul Ucrainei, proximitatea regiunii Donbas fata de Rusia a dictat mare parte din istoria sa zbuciumata.

Esecul Rusiei in a cuceri Kievul si alte regiuni din centrul Ucrainei in primele luni ale invaziei a facut ca Donbas sa devina centrul ambitiilor militare ale lui Putin.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: