Categories: actualitate

Prima intalnire dintre Putin si Zelenski de la declansarea razboiului ar putea avea loc in Indonezia. Putin a confirmat ca va merge, Zelenski a fost si el invitat la summitul G20

Presedintele indonezian Joko Widodo a anuntat vineri ca l-a invitat pe omologul sau ucrainean Volodimir Zelenski la summitul G20 si a confirmat participarea presedintelui rus Vladimir Putin la acest forum ce va avea loc in noiembrie in Indonezia, informeaza AFP, citata de Agerpres.

„L-am invitat pe presedintele Zelenski sa participe la summitul G20”, a declarat presedintele indonezian, sugerand ca un compromis a fost gasit in urma presiunilor Occidentului pentru a exclude Rusia din grup, dupa declansarea invaziei ruse asupra Ucrainei.

Faptul ca Rusia este tara membra a G20 a provocat disensiuni in randul grupului, in conditiile in care exista solicitari din partea statelor occidentale pentru excluderea Rusiei din acest grup, insa pe de alta parte exista un sprijin pentru pastrarea ei, din partea altor state membre, printre care China.

Moscova a afirmat ca presedintele Vladimir Putin intentioneaza sa participe la summitul sefilor de stat si de guvern din G20, care va avea loc in luna noiembrie la Bali.

Joko Widodo a anuntat totodata ca a discutat la telefon, joi, cu Vladimir Putin. „Cu aceasta ocazie, presedintele Putin a multumit Indoneziei pentru invitatia la summitul G20 si a spus ca va participa”, a declarat Widodo.

De la inceputul ofensivei militare ruse in Ucraina, pe 24 februarie, Occidentul cauta sa izoleze Rusia pe scena diplomatica.

O reuniune a ministrilor de finante ai tarilor G20 care a avut loc in aprilie la Washington a ilustrat din nou disensiunile profunde din G20 cu privire la participarea Rusiei.

G20, grupul tarilor bogate si al principalelor economii emergente, regrupeaza state care genereaza 85% din activitatea economica a lumii si aproape doua treimi din populatia planetei. G20 reuneste Africa de Sud, Arabia Saudita, Argentina, Australia, Brazilia, Canada, China, Coreea de Sud, Franta, Germania, India, Indonezia, Italia, Japonia, Marea Britanie, Mexic, Rusia, SUA, Turcia si statele Uniunii Europene (UE).

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Piedone ridica miza. Anunt pentru Ciolacu si Firea: „Niciodata, niciodata. Niciodata nu ma voi retrage, dar niciodata”

Cristian Popescu Piedone a sustinut apasat, marti seara, la Antena 3 ca "niciodata" nu se…

3 ore ago

Qatar: Hamas va ramane la Doha atata timp cat prezenta sa este „utila si pozitiva” in negocierile pentru incheierea razboiului

Biroul politic al Hamas va ramane la Doha atata timp cat prezenta sa este „utila…

9 ore ago

Doi ucraineni care au trecut granita in Romania prin Muntii Maramuresului au fost recuperati de Salvamont

Doi ucraineni cu varste de 25 si 26 de ani au fost salvati de SPJ…

9 ore ago

Liderul cecen Ramzan Kadirov se filmeaza antrenandu-se, pe fondul zvonurilor privind starea sa de sanatate

La cateva ore dupa ce Novaya Gazeta Europe a publicat un articol potrivit caruia liderul…

9 ore ago

Spania a decis ca Biserica Catolica sa compenseze victimele abuzurilor sexuale comise de membrii sai

Spania a aprobat marti un plan care prevede oferirea unor compensatii victimelor abuzurilor sexuale comise…

9 ore ago

Iranul ameninta ca va anihila Israelul daca acesta lanseaza un atac major asupra sa

Un atac israelian asupra teritoriului iranian ar avea ca rezultat disparitia „regimului sionist”, a declarat…

9 ore ago