„Prima isprava de pomina a Guvernului Dancila dupa preluarea presedintiei Consiliului UE”. Un lider din Opozitie anunta ca Dancila pune in pericol Europa

politica

Presedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat, sambata, ca ”prima isprava de pomina” a Guvernului Dancila dupa preluarea de catre presedintiei Consiliului UE este suspendarea procedurii de achizitie a corvetelor si ca premierul ”nu pune in pericol doar Romania, ci si intreaga Europa”.

”Suspendarea corvetelor si scufundarea Europei. Prima isprava de pomina a Guvernului Dancila dupa preluarea de catre tara noastra a presedintiei Consiliului UE este suspendarea procedurii de achizitie a corvetelor pentru Armata Romana”, a scris pe Facebook Eugen Tomac.

El a mai afirmat ca MApN nu a reusit sa duca la bun sfarsit nicio achizitie majora de tehnica militara in 2018, in ciuda alocarii unui procent de 2% din PIB pentru aparare.

”O asemenea situatie demonstreaza incapacitatea Guvernului de a-si indeplini atributiile functionale. Guvernul a reusit astfel sa compromita atat procesul de inzestrare a Armatei Romane, cat si angajamentele internationale ale tarii noastre. Prin asemenea decizii, Viorica Dancila nu pune in pericol doar Romania, ci si intreaga Europa”, a conchis liderul PMP, citat de Mediafax.

Secretarul de stat pentru Armamente, Andrei Ignat, l-a informat pe ministrul Gabriel Les ca a sesizat Parchetul Militar al Curtii Militare de Apel, intrucat sunt suspiciuni privind derularea legala a procedurii de achizitie a corvetelor, achizitia fiind si suspendata pana la solutionarea dosarului.

Mai mult despre: ,


Comentarii: