Prima mare afacere in domeniul militar incheiata de Romania cu SUA dupa aprobarea planului de inzestrare a armatei. Tutuianu si Tudose au semnat

news

Prim-ministrul Mihai Tudose, impreuna cu ministrul apararii nationale, Adrian Tutuianu, ministrul economiei, Mihai Fifor, seful Statului Major General, generalul Nicolae Ciuca si seful Statului Major al Fortelor Aeriene, generalul-locotenent Laurian Anastasof, au purtat discutii, joi, cu reprezentantii companiei Bell Helicopter, anunta guvernul intr-un comunicat de presa. 

Dupa convorbiri, ministrul apararii nationale, Adrian Tutuianu, a semnat scrisoarea de intentie de pret si disponibilitate privind achizitionarea de elicoptere de atac, urmand a fi adresata guvernului SUA.

Intalnirea de la sediul Guvernului a fost precedata de o discutie tehnica la sediul Ministerului Apararii Nationale.

In perioada urmatoare, vor avea loc discutii aprofundate intre reprezentantii Ministerului Economiei si cei ai Bell Helicopter privind infiintarea unei societati mixte, dar si a transferului tehnologic si de know-how care sa permita productia elicopterelor pe teritoriul Romaniei.

„Aceasta decizie va avea un impact direct considerabil asupra dezvoltarii economice a tarii noastre, fiind, in acelasi timp, si un generator de securitate in zona. Mentionam faptul ca decizia privind achizitionarea de elicoptere de atac se fundamenteaza pe planul de inzestrare aprobat recent de Consiliul Suprem de Aparare a Tarii”, se mai afirma in comunicat.

Compania americana si IAR SA (detinuta majoritar de Ministerul Economiei) au in derulare un Memorandum de intelegere semnat in noiembrie 2016 prin care cele doua parti se angajeaza la o potentiala colaborare ce ar consta in sprijin tehnic, in caz ca Romania cumpara  elicopterul de atac AH-1Z Viper.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: