Prima masura dupa fuga lui Mazare. Din partea ministrului de Interne, Carmen Dan, nu exista inca nicio pozitie publica

news

Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) ar putea decide, incepand de miercuri, odata cu terminarea vacantei sarbatorilor de iarna, daca dispun arestarea in lipsa a lui Radu Mazare, instanta urmand sa stabileasca daca va analiza situatia fostului edil inainte de 23 ianuarie.

Judecatorii ar putea decide incepand de maine daca dispun arestarea in lipsa a lui Radu Mazare. Fostul edil este judecat in patru dosare

Magistratii de la instanta suprema au fost sesizati de organele de politie cu privire la plecarea lui Radu Mazare din tara. Ei vor stabili, dupa terminarea zilelor libere prilejuite de trecerea in noul an, daca vor dispune arestarea in lipsa a lui Mazare.

Mai exact, judecatorii vor decide daca iau in discutie situatia fostului edil inainte de primul termen din dosarul in care Mazare avea instituit controlul judiciar. Acesta este fixat pentru data de 23 ianuarie.

In faza de judecata, Radu Mazare are patru dosare, intre care doua la ICCJ, instanta care a fost sesizata de oamenii legii cu privire la plecarea fostului primar al Constantei.

Urmatorul termen de judecata in acest dosar are loc in data de 8 ianuarie, la ora 12.00.

In paralel, procurorii DNA Constanta au deschis patru dosare de urmarire penala fostul primar fiind acuzat fie de abuz in serviciu, fie de complicitate la abuz in serviciu.

Radu Mazare a parasit Romania in prima zi de Craciun, el plecand cu o cursa aeriana care a avut destinatia Paris. El s-a imbarcat pe Aeroportul „Henri Coanda” din Bucuresti, au afirmat surse judiciare.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: