Prima masura dura anuntata de Erdogan dupa victoria la referendum. Este sfarsitul, UE nu va tolera asa ceva

externe

Presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a anuntat duminica seara inceperea imediata a unui dialog cu premierul Binali Yildirim si cu opozitia nationalista privind reintroducerea pedepsei cu moartea, transmite Reuters, citata de Agerpres.

Erdogan a facut declaratia la conferinta de presa la care a anuntat si victoria la referendumul constitutional prin care alegatorii turci au decis duminica sa ii confere prerogative sporite. El a precizat ca modificarile constitutionale aprobate prin referendum vor fi implementate dupa alegerile din 3 noiembrie 2019, informeaza agentia oficiala de presa a Turciei, Anadolu.

Presedintele Comisiei Europene a reafirmat luna trecuta faptul ca reintroducerea pedepsei capitale in Turcia, masura pe care Ankara a declarat ca o are in vedere dupa referendumul din 16 aprilie, va impiedica aderarea acestei tari la UE.

„Daca pedeapsa cu moartea este reintrodusa in Turcia, aceasta va duce la sfarsitul negocierilor” cu aceasta tara, a declarat Jean-Claude Juncker, pentru ziarul german Bild, vorbind de o „linie rosie”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: