Prima miscare pentru a stopa invadarea Ucrainei. Moscova si Washington confirma ca vor avea discutii pe 10 ianuarie

externe

Ministerul de Externe rus a confirmat marti planurile Moscovei de a discuta despre cererile ei privind securitatea cu Washingtonul la 10 ianuarie, a anuntat agentia de presa RIA, citata de Reuters.

Ministerul il citeaza de asemenea pe viceministrul de externe Serghei Riabkov spunand ca raspunsul Statelor Unite la acest subiect a fost pana acum „abstract” si ca este crucial ca oficiali militari sa participe la discutii similare cu NATO stabilite sa inceapa la 12 ianuarie.

Rusia cere ca SUA si NATO sa se angajeze sa nu extinda alianta militara catre Ucraina, o actiune despre care Moscova spune ca i-ar ameninta securitatea nationala.

Washingtonul si Moscova vor negocia la 10 ianuarie despre tensiunile legate de Ucraina si chestiunile de controlul armamentului nuclear, a declarat luni pentru AFP un purtator de cuvant al Casei Albe pentru probleme de securitate.

„Statele Unite sunt dornice sa se angajeze in dialog cu Rusia”, a declarat purtatorul de cuvant al Consiliului National de Securitate.

O intalnire intre Rusia si NATO ar putea avea loc apoi la 12 ianuarie, urmata la 13 ianuarie de o intalnire intre Rusia si Organizatia pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE), din care fac parte Statele Unite, a adaugat purtatorul de cuvant.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: