Prima reactie a Ambasadei Olandei, dupa atacurile din presa PSD la adresa ambasadoarei. Acuzatii: „Sta la masa cu coruptii”

news

Ambasadoarea Olandei la Bucuresti, Stella Ronner-Grubacic, are o prima reactie fata de acuzatiile din presa tabloida si din cea pro-PSD ca a petrecut de Revelion alaturi de un condamnat pentru coruptie, afaceristul Nelu Iordache.

„Doamna Ambasador Stella Ronner-Grubacic si familia sa au petrecut o vacanta de ski privata in Poiana Brasov. Doamna Ronner-Grubacic nu se afla acolo in calitatea sa oficiala.

Hotelul unde a fost cazata familia sa a organizat o cina cu ocazia Revelionului, la care au participat sute de invitati. Nu a existat nicio consultare prealabila cu doamna ambasador cu privire la amplasarea la masa.

Olanda urmareste activ evolutia statului de drept in Romania, referitor la care recent a fost facuta o declaratie, impreuna cu alte sase tari europene, in data de 21 decembrie”, transmite Ambasada Olandei intr-un comunicat.

Nelu Iordache a fost condamnat in prima instanta la 6 ani si 3 luni de inchisoare pentru ca a furat banii pentru autostrada Nadlac-Arad. Iordache mai e acuzat si ca a prejudiciat Posta Romana cu aproape 7 milioane de euro, procesul fiind demarat in primavara lui 2017.

Jurnalistii din Olanda afirma ca este asteptata o reactie a Ministerului olandez de Externe.

„Olanda promoveaza activ lupta impotriva coruptiei in Romania, de aceea, ne-am exprimat de curand ingrijorarile cu privire la recentele modificari aduse Legilor Justitiei care limiteaza mijloacele procurorului general in lupta anticoruptie”, e mesajul Ministerului de Externe din Olanda.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: