Prima REACTIE a Cristinei Guseth, dupa ce a fost retrasa de la Justitie: „Imi cer SCUZE acelora pe care i-am dezamagit”

news

Directorul Freedom House, Cristina Guseth, a reactionat marti, dupa ce candidatura sa pentru portofoliul Justitiei a fost retrasa, luni noapte, de Dacian Ciolos. 

„M-am dus cu buna-credinta la audieri. Aveam de partea mea experienta manageriala a lucrului cu magistratii si institutiile sistemului judiciar. Am fost animata de dorinta de a reprezenta intr-un mandat provizoriu, de doar un an, agenda cetateanului, a justitiabilului care nu are studii de drept, dar isi doreste procese mai scurte, integritate in randul magistratilor si combaterea coruptiei. Legile si institutiile, prevederile legale nu sunt scop in sine, ci sunt in slujba acestor obiective.

Prestatia mea a fost slaba si imi cer scuze acelora pe care i-am dezamagit. Le multumesc acelora care m-au sustinut si acelora care m-au criticat cu buna-credinta si ii asigur ca, dincolo de acest esec personal, voi continua sa sustin din afara sistemului judiciar statul de drept, integritatea in viata publica si lupta impotriva coruptiei.
Ii urez succes doamnei Raluca Pruna, un profesionist desavarsit, in eforturile de a creste increderea cetatenilor in domnia legii in Romania”, a scris Cristina Guseth pe Facebook.

Premierul Ciolos a explicat, marti, dupa ce a primit votul de investitura al Parlamentului, ca a luat decizia de a o retrage pe Guseth dupa ce s-a consultat cu ea.

„Doamna Cristina Guseth, am incredere in dansa si o cunosc, probabil din cauza emotiilor, a anumitor tensiuni din sala, observatia mea a fost ca nu a convins in comisii. Dincolo de competente si calitati pe care stiu ca le are, e foarte important sa aiba increderea partenerilor cu care lucreaza, inclusiv a Parlamentului. Daca nu exista, se rasfrange impotriva Guvernului”, a explicat premierul.

Intrebat daca a convins-o greu sa renunte la mandatul de ministru pe Cristina Guseth, Dacian Ciolos a negat.

„N-am convins-o greu. Si pentru dansa presiunea a fost foarte mare. Dansa a acceptat propunerea cu multa buna credinta, impreuna am decis ca asa e mai bine. Nu am fost acolo (in comisii – n.red.) ca sa stiu ce a fost. Important e ca Guvernul a capatat incredere”, a subliniat inca o data Dacian Ciolos.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: