Prima reactie a lui Iohannis dupa ce senatorii juristi au decis sa gratieze coruptii. Atitudine taioasa a presedintelui

politica

Presedintele Klaus Iohannis a avut o prima reactie, foarte taioasa, dupa ce majoritatea PSD-ALDE a decis sa voteze in Comisia Juridica a Senatului pentru gratierea faptelor de coruptie.

Iohannis a spusca nu doreste sa comenteze prea mult deoarece este doar un vot in comisie, insa a tinut sa isi faca cunoscuta pozitia. „Sunt neplacut surprins ca sa spun ceva despre evolutia din comisie”, a declarat Klaus Iohannis.

Comisia juridica a Senatului a adoptat miercuri, cu 5 voturi ”pentru” (PSD si ALDE) si 3 ”impotriva” (PNL, USR si UDMR) amendamentele propuse de senatorii Traian Basescu, Serban Nicolae si Liviu Brailoiu la proiectul de Lege privind gratierea, prin care cei condamnati la inchisoare cu executare pentru dare sau luare de mita, trafic de influenta sau cumparare de influenta urmeaza sa fie gratiati sub rezerva achitarii prejudiciului, informeaza news.ro.

Reprezentantii Parchetului General, Consiliului Superior al Magistraturii sau Uniunii Nationale a Barourilor, prezenti la sedinta comisiei juridice a Senatului, s-au opus si ei gratierii celor condamnati pentru infractiuni de coruptie.

Intrebat de presedintele comisiei juridice a Senatului, reprezentantul Autoritatii Nationale a Penitenciarelor a declarat ca de gratierea faptelor de coruptie ar beneficia in acest moment 246 de persoane condamnate pentru astfel de fapte.

Social-democratul Serban Nicolae a propus sa intre sub incidenta legii gratierii faptele de coruptie comise pana la 1 ianuarie 2017.

Potrivit amendamentelor propuse de Serban Nicolae, Traian Basescu si Liviu Brailoiu, vor fi gratiate faptele de coruptie prevazute la articolele 289 – 294 din Noul Cod Penal.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: