Prima reactie a lui Nicusor Dan, dupa infrangerea din USR: „Sunt in afara partidului. Nu mai sunt membru USR”

news

Nicusor Dan a reactionat, pentru prima data, dupa rezultatul referendumului din USR legat de pozitionarea fata de Coalitia pentru Familie. Nicusor Dan a anuntat ca se pozitioneaza in afara USR-ului in acest moment si nu intentioneaza sa revina in partid.

”Daca la un moment dat partidul reconsidera si spune ca pe aceasta chestiune nu are o pozitie unitara, atunci da, revin in partid. In acest moment sunt in afara USR.

Nu ma intorc intr-un partid care se pozitioneaza altfel decat am vorbit in campania electorala (…) Ma voi intoarce in USR atunci cand convingerile mele sunt aceleasi cu ale partidului.

Evetual aceasta decizie poate sa fie luata la un Congres. Nu stiu daca Congresul poate intoarce o decizie de partid, este o decizie interna a conducerii USR, eu nu mai sunt membru USR.

Raman in Parlamentul Romaniei si evident ca voi colabora cu oricine, probabil ca voi colabora ca parlamentar afiliat”, a declarat Nicusor Dan.

52,7% dintre membrii Uniunii Salvati Romania au votat pentru o pozitionare a partidului privind initiativa de modificare a Constitutiei initiata de Coalitia pentru Familie. Rezultatul va fi validat in BPN al partidului care se reuneste luni.

”Referendumul intern din USR s-a incheiat duminica, 13 august, la ora 24:00. Din totalul de 1829 de membri USR au votat 1453, prezenta finala la vot fiind de 78%. Rezultatele arata ca 52,7% dintre membrii partidului au votat pentru pozitionarea partidului fata de initiativa de modificare a Constitutiei initiata de Coalitia pentru Familie. Rezultatele referendumului intern vor fi validate de Biroul National al USR care se reuneste in sedinta in cursul zilei de luni”, precizeaza USR.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: