Prima reactie a ministrului Justitiei fata de protestele magistratilor. El le aduce aminte ca au „restrictii”

news

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat marti, referindu-se la protestele magistratilor, ca acestia pot protesta ca cetateni, dar din punct de vedere al functiilor pe care le ocupa, trebuie sa respecte legile speciale si Constitutia, precizand ca va exprima un punct de vedere mai clar dupa ce se va documenta.

„In calitate de cetateni, magistratii isi pot exercita toate drepturile pe care legea le confera. In calitate de magistrati, au restrictiile pe care le prevede Constitutia si pe care le prevad legile speciale. In calitate de cetateni, in mod organizat sau spontan, pot protesta. In calitate de magistrati, trebuie sa respecte legea fundamentala si legile speciale. Dupa ce ma voi documenta, voi exprima un punct de vedere mai documentat”, a precizat ministrul Justitie, citat de news.ro.

Luni, magistratii de la mai multe instante din tara si din Capitala au protestat fata de modificarea legilor Justitiei si fata de preconizatele modificari ale Codului penal si ale Codului de procedura penala.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: