Prima reactie de la varful PSD fata de protestul din strada al judecatorilor: „Magistratii n-au voie sa protesteze. Nu mi se pare normal”

politica

Presedintele executiv al PSD, Niculae Badalau, a declarat, luni, in timp ce sute de magistrati protesteaza cu robele in brate in fata instantelor, ca „nu i se pare normal”.

„Magistratii n-au voie sa protesteze, prin lege n-au voie sa protesteteze. Este o lege care inca nu-i finalizata, atunci pentru ce protesteaza? Amendamentele sunt niste proiectele mai mici care sunt sau nu aprobate. Si la Camera Deputatilor au fost depuse amendamente de catre colegii mei care au fost respinse. Posibilitatea asta exista si la Senat. Sa manifestam preventiv nu mi se pare normal”, a spus Badalau.

Peste 60 de judecatori si procurori din Cluj au protestat, luni, in fata Tribunalului Cluj impotriva modificarilor legilor justitiei si a codurilor penale. Printre acestia s-au aflat judecatorul Cristi Danilet, sefa DNA Anca Marincean si seful DIICOT Florin Manoila Protste similare au avut loc la Constanta, Galati si in alte judete.

Magistratii spun ca proiectele de modificare a legilor Justitiei au fost discutate si adoptate cu ignorarea avizului negativ al Consiliului Superior al Magistraturii si recomandarile Comisiei Europene.

Magistratii mai sustin ca este necesar sa iasa in strada intrucat, daca vor fi adoptate aceste modificari legislative, vor fi lipsite organele judiciare de instrumentele necesare pentru protectia victimelor si identificarea infractorilor, facand astfel Justitia penala ineficienta.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: