Prima reactie din PSD dupa declaratiile presedintelui. Afirmatii nervoase: „Iohannis se intreaba cam multe”

politica

Deputatul PSD Florin Iordache a reactionat nervos fata de declaratiile presedintelui privind punerea in aplicare a deciziei CCR legate de revocarea lui Kovesi.

„Inteleg ca citeste si se lamureste mai greu. Decizia CCR trebuie aplicata. Lupta anticoruptie nu sta intr-un om, trebuie sa continue. (..) Eu cred ca ce il nemultumeste este ca a constatat CCR un conflict intre demersul perfect legal initiat de Ministerul Justitiei si finalitatea acestui demers. Presedintele putea controla legalitatea. Se intreaba (n.r. presedintele) cam multe. Avem niste legi care, ii plac sau nu presedintelui, au trecut controlul de constitutionalitate si trebuie promulgate. Viata merge inainte”, a declarat Florin Iordache la Digi24.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, marti, legat de decizia sa dupa publicarea motivarii CCR privind revocarea sefei DNA, ca va reactiona intr-un timp rezonabil, precizand ca nu se poate astepta pana in decembrie, de exemplu, dar ca nu crede ca cineva serios se asteapta de la el sa aplice o decizie intr-o zi sau doua. El a mai spus ca „nu va exista nicio suspendare” a sa, pentru ca nu exista niciun temei pentru un astfel de demers.

„Sigur, este nevoie sa reactionez intr-un timp rezonabil. Nu putem sa asteptam de exemplu pana in decembrie, dar nu cred ca cineva serios se asteapta de la mine sa aplic o decizie intr-o zi sau doua. Este nevoie sa reactionez intr-un timp rezonabil, nu pot sa stau pana in decembrie. Nu-mi doresc sa ajungem intr-un stat care se bazeaza pe o forma fara fond”, a declarat Klaus Iohannis.

El a mai spus ca nu a afirmat in niciun fel ce va face in perioada imediat urmatoare, iar „pesedistii se grabesc un pic”.

„Cred ca se grabesc un pic pesedistii. Eu n-am afirmat in niciun fel ce voi face in perioada imediat urmatoare (…) Repet: nu va exista nicio suspendare pentru ca nu exista niciun temei”, a mai afirmat seful statului.

Presedintela Klaus Iohannis a avut, marti, o prima reactie dupa publicarea motivarii CCR privind revocarea sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, el spunand ca motivarea aduce la suprafata mai multe intrebari decat clarificari, dar poate o aprofundare ulterioara poate va duce mai aproape de adevar. El a mai spus ca PSD incearca sa amputeze puterile presedintelui pentru ca presedintele are alta parere si ca este evident ca decizia CCR „vine exact in linia PSD de amputare a puterilor presedintelui”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android

Mai mult despre: ,

Comentarii: