Prima reactie din PSD dupa delirul lui Ilan Laufer. Este laudat pentru ca a recitat constiincios ce i s-a inmanat

politica

Secretarul general interimar al PSD Codrin Stefanescu a declarat, marti seara la un post TV, ca discursul lui Ilan Laufer este „al unui om foarte bine pregatit”. Laufer l-a acuzat pe Klaus Iohannis de antisemitism, anuntand ca va face plangere la CNCD impotriva sefului statului.

„Este un discurs al unui om foarte bine pregatit, foarte respectat pe plan intern si international, despre cum vede el lucrurile intr-un anumit context. Daca era prima abatere a lui Klaus Iohannis putea sa spuna ca e o exagerare, dar cand se intampla lucruri de genul acesta, anume a spus ca premierul si presedintele Camerei Deputatilor s-au vazut cu niste evrei sau cand depune la ordin, presedintele PNL o plangere penala impotriva premierului. Astfel de lucruri nu raman fara urmari si fara ecouri. La nivel international astea nu raman trecute cu vederea. Am sa va spun ca efect, noi trebuia sa avem o sedinta mixta in octombrie si premierul israelian ne-a anuntat ca dupa anumite declaratii se amana aceasta sedinta. Pentru noi ca romani ne-ar fi adus o imagine pozitiva in mediul international”, a afirmat Codrin Stefanescu, marti seara la postul B1 TV, citat de Mediafax.

Intrebat cum de prima oara Klaus Iohannis l-a acceptat pe Ilan Laufer ca ministru pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, in Guvernul Tudose, iar acum l-a refuzat, secretarul general interimar al PSD a spus ca in acea perioada nu exista subiectul mutarii ambasadei Romaniei de la Tel Aviv la Ierusalim.

„Pentru ca intre prima acceptare si asta s-a intamplat chestiunea mutarii ambasadei Romaniei de la Tel Aviv si Ierusalim asa cum au cerut, cum au hotarat deja partenerii nostri strategici din Statele Unite. (…) Noi ca PSD il sustinem pe Ilan Laufer. Am facut aceasta propune in mod constitutional si legal. Am propus mai multi ministri, printre care si Ilan Laufer care a fost refuzat”, a explicat Stefanescu.

Rares Bogdan a anuntat, marti seara, la Realitatea TV ca atacul delirant lansat de Ilan Laufer impotriva lui Klaus Iohannis a fost pus la cale de catre secretarul general al PSD, Codrin Stefanescu, impreuna cu baronul PSD Ionel Arsene.

„Codrin Stefanescu i-a dictat acestui imbecil ce sa spuna, in prezenta lui Ionel Arsene”, a declarat Rares Bogdan la Realitatea TV.

Rares Bogdan a spus ca are aceste informatii din partea unor lideri PSD, care i-au transmis ca pana si lor le este rusine de iesirea lui lui Laufer.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: