news

Prima reactie a mogulului Adamescu dupa ce a fost arestat in Marea Britanie. De data aceasta nu mai sufla o vorba despre DNA

Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, a fost arestat preventiv in cursul lunii martie in Marea Britanie dupa ce o instanta londoneza a constatat ca acesta ar fi folosit acte false in timpul judecarii procesului de extradare. DNA a confirmat aceste informatii. Adamescu sustine in continuare ca este nevinovat.

Intr-un comunicat de presa, Adamescu sustine ca documentul care l-a trimis dupa gratii a fost obtinut de angajatii sai de la Romania libera in urma unei corespondente cu Autoritatea Nationala a Penitenciarelor.

„In legatura cu informatiile aparute in presa, joi, 29 martie, facem urmatoarele precizari:

1. In acest moment, instanta britanica a ridicat cautiunea de care a beneficiat Alexander Adamescu, iar acesta este retinut de autoritatile londoneze.

2. In urma unei corespondente oficiale intre ziarul ‘Romania libera’ si Autoritatea Nationala a Penitenciarelor, jurnalistii romani au trimis in Anglia un inscris a carui autenticitate a fost contestata de Statul Roman. Actul se refera la conditiile de detentie din penitenciarele din Romania. Prin urmare, motivul retinerii este generat de o situatie care nu i se poate imputa lui Alexander Adamescu si nici redactiei ‘Romania libera’.

3. Cu toate acestea, nu a fost deschis un dosar penal si Alexander Adamescu nu este cercetat penal pentru fals. Ridicarea cautiunii a fost decisa ca o masura preventiva pana la lamurirea situatiei legate de actul in cauza.

4. Alexander Adamescu este increzator ca aceasta suspiciune va fi demontata, avand in vedere ca inscrisul in cauza a fost depus asa cum a fost primit din Romania, de la Autoritatea Nationala a Penitenciarelor.

5. ‘Dupa doi ani in care am demonstrat la fiecare termen ca Statul Roman nu poate asigura conditiile privative de libertate, nu as fi apelat la o asemenea solutie de a falsifica acte si de a le depune in instanta. Este o suspiciune legata de acest inscris pe care instanta londoneza o analizeaza cu celeritate. Sunt, de asemenea, interesat de a stabili autenticitatea acestui document. Respect decizia instantei londoneze si sunt convins ca aceasta suspiciune la adresa mea se va dovedi a fi nefondata’, a declarat Alexander Adamescu”, se afirma in comunicatul de presa.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Momentul crimei din Crangasi a fost filmat de un sofer. Ucigasii sustin ca s-au aparat, imaginile arata altceva – Video

Un sofer aflat in trafic in zona Parcului Crangasi a inregistrat momentul in care cei…

4 ore ago

Ciolacu, o noua balba. A spus la Constanta „onorata instanta” in loc de „onorata asistenta”

Premierul PSD Marcel Ciolacu a comis o noua gafa, miercuri, in timp ce participa la…

2 ore ago

FSB recruteaza refugiati ucraineni pentru sabotaje in Europa. In Polonia, a fost lichidata deja o retea de spionaj care lucra pentru Moscova

Oficialii occidentali spun ca Rusia a reusit sa combine cu succes inregistrarile camerelor de luat…

34 de minute ago

Malin Bot a castigat procesul cu Romania TV si George Simion. Trebuie sa primeasca daune morale

Malin Bot a castigat procesul pentru calomnie pe care l-a intentat, in comun, postului Romania…

O oră ago

Trupele ucrainene se retrag in Harkov sub presiunea ofensivei Rusiei. Zelenski si-a anulat toate calatoriile in strainatate

Ucraina si-a retras trupele din mai multe sate din regiunea de frontiera Harkov, in urma…

32 de minute ago

Moscova: O extrem de rara referire la pierderile de pe front. Noul ministru al Apararii enumera prioritatile privind invazia din Ucraina

Andrei Belousov, noul ministru al Apararii numit de presedintele rus Vladimir Putin, fara experienta militara…

30 de minute ago