Prima reactie oficiala a Guvernului dupa demisia ministrului Negrescu. Acesta acuza „agresivitatea” colegilor din executiv

politica

Atributiile ministrului delegat pentru Afaceri Europene referitoare la reprezentarea si gestionarea dosarelor CAG (Consiliul Afaceri Generale, la care participa ministrii de afaceri europene din statele membre) vor fi asigurate de alt reprezentant al Guvernului, din dispozitia premierului.

”Conform dispozitiei Prim-ministrului din sedinta de Guvern din 09.11.2018, atributiile legale ale ministrului delegat pentru afaceri europene referitoare la reprezentarea si gestionarea dosarelor CAG (Consiliul Afaceri Generale, la care participa ministrii de afaceri europene din statele membre) vor fi indeplinite si asigurate de acum incolo de un alt reprezentant al Guvernului. In acord cu instructiunile primite la nivel ministerial, toata documentatia pregatita pentru buna reprezentare a intereselor Romaniei a fost deja inaintata celor desemnati sa participe”, anunta pe pagina de Facebook a portofoliului Afacerilor Europene.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, si-a depus demisia dupa sedinta de Guvern de vineri. Demisia acestuia a fost confirmata de catre ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, care a spus ca in sedinta de Guvern a avut loc ”o discutie principiala” despre modul in care Romania este pregatita pentru preluarea presedintiei Consiliului UE. Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a declarat ca a fost o discutie la finalul sedintei de Guvern, pe care Victor Negrescu ”a luat-o personal” si a dovedit ca nu stie sa lucreze in echipa.

Victor Negrescu a facut duminica, pe contul sau de Facebook, cateva precizari, in asteptarea discutiilor din partid, afirmand ca procesul de pregatire a Presedintiei Romaniei la Consiliul UE este in grafic si ar lucra si benevol pentru Romania la un proiect atat de important daca se doreste acest lucru.

Victor Negrescu remarca faptul ca acum doua zile activitatea sa era considerata foarte buna, dar la cateva minute dupa ce ”un zvon a aparut miraculos pe surse” a fost atacat cu agresivitate de colegi de Guvern: ”Interesant este ca acum doua zile activitatea noastra era considerata ca fiind foarte buna, cu rezultate. Ramane de analizat daca atacarea cu agresivitate in presa la doar cateva minute dupa ce un zvon a aparut miraculos pe surse, a unui coleg de Guvern si de partid este normala si o reala dovada de colegialitate si sustinere”.

”Am spus-o inca din momentul in care am parasit functia de europarlamentar pentru aceasta responsabilitate: Nu am mize personale! Este o onoare pentru mine sa reprezint Romania! Presedintia la Consiliul Uniunii Europene este a Romaniei, a tuturor romanilor, nu a unui ministru delegat. Pentru acest lucru este nevoie de un efort national si nu este prima data cand o spun. Facem politica pentru idei in care credem, pentru oamenii pe care dorim sa ii reprezentam, pentru idealurile pe care le avem pentru viitor. Vineri cand am plecat de la birou am lasat totul la zi si pregatit pentru urmatoarea saptamana de lucru. Dorinta mea este ca proiectul sa aiba continuitate. Parcursul european al Romaniei trebuie sa continue. Si benevol as lucra pentru Romania la un proiect atat de important daca se doreste acest lucru. Poate de aceea programul nostru de voluntariat a fost atat de popular. Idealurile pe care le-am exprimat, in calitate de Presedinte-coordonator national al PES activists Romania, o structura cu peste 10.000 de membri si simpatizanti social democrati interesati de politica europeana, si in consecinta de membru BPN al Partidului Social Democrat de multi ani, raman aceleasi”, incheie Negrescu.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: