Prima reactie oficiala a lui Vladimir Putin dupa atacul coordonat de SUA impotriva Siriei. Solicitare imperioasa a tarului de la Moscova

externe

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a transmis, sambata, un comunicat in care a precizat ca atacurile coordonate de SUA impotriva Siriei reprezinta acte de agresiune si a adaugat ca Rusia va cere reunirea de urgenta a Consiliului de Securitate al ONU, relateaza site-ul cotidianului The Guardian.

Putin a afirmat ca va Rusia va cere reunirea de urgenta a Consiliului de Securitate al ONU pentru a discuta despre ”actiunile agresive ale Statelor Unite si ale aliatilor sai”.

”Rusia condamna in cel mai serios mod atacul din Siria, unde personalul rus ajuta guvernul legitim in lupta sa impotriva terorismului”, a precizat liderul de la Kremlin.

De asemenea, Putin a afirmat ca escaladarea conflictului din Siria va produce efecte devastatoare asupra intregului sistem al relatiilor internationale.

Presedintele rus a atras atentia ca bombardamentele efectuate de SUA, Marea Britanie si Franta asupra unor obiective militare din Siria ”vor inrautati catastrofa umanitara” din aceasta tara.

”Atacul va aduce suferinta populatiei pasnice, mai ales in contextul in care teroristii au chinuit poporul sirian timp te sapte ani si va genera un nou val de refugiati. In plus, atacul va avea un efect distrugator asupra intregului sistem al relatiilor internationale”, a subliniat presedintele Rusiei.

Putin a adaugat ca inca nu au fost prezentate dovezi ca regimul condus de Bashar al-Assad a efectuat atacul chimic de saptamana trecuta din orasul Duma, care a servit drept ”pretext” pentru atacul aliatilor.

”Expertii militari rusi nu au identificat niciun semn al folosirii clorinei sau a altor substante chimice. Niciun rezident nu a confirmat ca a avut loc un astfel de atac”, a mai spus Putin.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: ,

Comentarii: