Prima reactie oficiala a PSD fata de violentele din Piata Victoriei: „Jandarmeria a actionat legitim si legal, Iohannis submineaza autoritatea statului”

politica

PSD i-a cerut, sambata, presedintelui Klaus Iohannis sa isi ceara scuze imediat pentru afirmatiile ”iresponsabile” impotriva Jandarmeriei, care a actionat legitim si legal pentru a-i impiedica pe protestatari sa patrunda in Palatul Victoria.

„PSD solicita presedintelui Klaus Iohannis sa isi ceara scuze imediat pentru afirmatiile sale iresponsabile impotriva Jandarmeriei, care a actionat legitim si legal pentru a-i impiedica pe protestatari sa patrunda in Palatul Victoria. Este inacceptabil ca presedintele Romaniei sa faca o astfel de declaratie prin care submineaza autoritatea statului si indeamna la reluarea agresiunilor impotriva ordinii si institutiilor publice”, se arata intr-un comunicat de presa.

Potrivit sursei citate, Partidul Social Democrat dezaproba categoric actele de violenta care au deturnat demonstratia din 10 august 2018 si solicita autoritatilor statului sa-i ancheteze de urgenta pe cei care au incitat la violenta si pe cei care au comis actele de agresiune.

„Autoritatile statului trebuie sa stabileasca in ce masura actele de violenta din Piata Victoriei, care s-au soldat cu raniti si pagube materiale, au fost determinate de declaratiile, indemnurile sau chiar implicarea directa a unor partide si lideri politici din opozitie. PSD respecta libera exprimare si dreptul cetatenilor de a demonstra in mod pasnic, dar respinge categoric interventiile politice prin care se incearca deturnarea manifestatiilor in actiuni violente, cu scopul rasturnarii Guvernului si pentru inlaturarea puterii politice stabilita in mod legitim, prin alegeri libere si corecte”, se mai arata in comunicatul social-democratilor.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: