news

Prima sesizare la CCR impotriva anularii pensiilor speciale. Un fost judecator CCR din partea PSD isi freaca mainile: „Nu are cum sa treaca de CCR”

Primul atac la CCR impotriva eliminarii pensiilor speciale vine din partea Curtii Supreme. ICCJ are de gand sa sesizeze CCR fata de eliminarea pensiilor de serviciu ale judecatorilor si procurorilor.

Astfel, sesizarea catre CCR ar fi fost deja pregatita, fiind invocate mai multe obiectii de neconstitutionalitate. Sesizarea ar viza strict eliminarea pensiilor judecatorilor si procurorilor, nu si pe cele ale personalul auxiliar de specialitate al instantelor judecatoresti si al parchetelor, iar decizia ar urma sa fie formalizata in Sectiile Unite, au declarat surse oficiale pentru hotnews.ro.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a anuntat oficial, marti seara, ca „presedintele ICCJ a luat masurile necesare pentru convocarea Sectiilor Unite in data de 29.01.2020 la ora 18:00”.

Fostul judecator al CCR, Petre Lazaroiu, a declarat, marti, la Antena 3, ca eliminarea pensiilor speciale ca fi anulata de catre CCR.

„E un joc de imagine. Acesta lege privind eliminarea pensiilor speciale nu are cum sa treaca de CCR. Nu aduce nimic bun. Va dati seama cat se cheltuie acum cu aceste greve ale grefierilor, magistratilor, personalului auxiliar”, a declarat Petre Lazaroiu.

Pensiile speciale pentru mai multe categorii urmeaza sa fie eliminate, dupa ce Camera Deputatilor a adoptat, marti, decizional, un proiect de lege in acest sens. Printre categorii se numara parlamentari, magistrati si functionari publici cu statut special, exceptie facand militarii si politistii.

Proiectul de lege a fost adoptat cu 247 de voturi „pentru” si 21 de abtineri.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

A doua nava cu ajutoare umanitare pentru Gaza va pleca sambata din Larnaca

Cea de-a doua nava care transporta ajutoare umanitare pentru Gaza, ca parte a proiectului Amalthea,…

4 ore ago

Universitatea Harvard va elimina copertile din piele umana ale unei carti din anii 1800

Universitatea Harvard a eliminat copertile din piele umana ale unei carti din secolul al XIX-lea…

5 ore ago

Parlamentul francez sustine proiectul de lege pentru interzicerea discriminarii bazate pe coafuri, culoare sau textura a parului

Camera inferioara a parlamentului francez a sustinut un proiect de lege care interzice discriminarea bazata…

5 ore ago

SUA: Un caine robot politist a evitat o potentiala varsare de sange, dar a fost impuscat de trei ori

Politia din statul american Massachusetts a multumit unui caine robot pentru ca a ajutat la…

5 ore ago