Prima solicitare de demisie adresata lui Dragnea dupa anuntul DNA: „Sa se ocupe de problemele pe care le are cu Justitia”

politica

USR ii cere presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, sa demisioneze din functie pentru a se ocupa de problemele pe care le are cu Justitia, a declarat, luni, presedintele partidului, Dan Barna.

„Azi dimineata, Liviu Dragnea a fost din nou la DNA si va propun sa ne imaginam unde ar fi fost Romania daca in ultimul an Parlamentul si Guvernul s-ar fi ocupat cu adevarat de guvernare si nu de lupta cu Justitia. USR considera ca aceasta situatie trebuie sa inceteze. Ii cerem lui Liviu Dragnea sa-si dea demisia din functia de presedinte al Camerei Deputatilor si sa se ocupe de problemele pe care le are cu Justitia. Nu este posibil ca Guvernul si Parlamentul sa se comporte de un an de zile precum casa de avocatura a persoanelor cu probleme penale si a domnului Liviu Dragnea”, a afirmat Barna, la o conferinta de presa.

El a spus ca initiativa pe care USR a lansat-o saptamana trecuta in privinta modificarii Constitutiei in sensul „fara penali in functii publice” reprezinta una dintre directiile pentru reforma reala a clasei politice.

„Cat timp avem persoane cu probleme penale in functii publice traim acest cosmar pe care il traiesc cetatenii Romaniei ca principalele initiativele ale Guvernului si Parlamentului sa fie indreptate pentru rezolvarea acestor probleme penale. O clasa politica fara persoane cu probleme penale si o legislatie electorala adaptata anului 2017 sunt pasii necesari pentru a putea vorbi de o democratie in Romania”, a adaugat Barna.

Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, este urmarit penal de procurorii Directia Nationala Anticoruptie pentru constituire de grup infractional, abuz in serviciu si infractiuni referitoare la fraudare de fonduri, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, a anuntat, luni, DNA.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , , ,


Comentarii: