Prima tara din UE care anunta redeschiderea restaurantelor si cafenelelor: „Ne indreptam mai repede ca oricare alta tara spre noua normalitate”

externe

Austria va relaxa si mai mult restrictiile impuse pentru combaterea epidemiei de coronavirus incepand cu 15 mai, cand se vor redeschide restaurantele, cafenelele si bisericile, a anuntat marti cancelarul Sebastian Kurz, citat de Reuters.

Austria a fost printre primele tari care a inchis, in urma cu peste o luna, restaurantele, teatrele, barurile, magazinele neesentiale si alte potentiale locuri in care se puteau aduna grupuri mai mari de oameni.

Austria a fost de asemenea printre primele state care au relaxat conditiile de carantina, permitand redeschiderea magazinelor sub 400 de metri patrati in urma cu o saptamana. Centrele comerciale mai mari si frizeriile urmeaza sa se deschida incepand cu 1 mai.

„Ne indreptam mai repede ca oricare alta tara spre noua normalitate”, a spus Kurz, intr-o conferinta de presa, adaugand ca „afacerile gastronomice”, un termen care include barurile, se vor redeschide din 15 mai, urmand a se inchide la ora 11 p.m. Tot atunci se vor putea relua slujbele religioase.

Magazinele care se vor redeschide vor trebui sa asigure limitarea numarului de clienti, care vor trebui sa poarte masca de protectie.

Potrivit lui Kurz, purtatul acestei masti va face parte din „noua normalitate”. Mastile sunt deja obligatorii in transportul in comun.

De asemenea, scolile secundare isi vor redeschide portile pentru elevii din ultimul an in prima parte a lunii mai. Pentru restul elevilor va urma o redeschidere etapizata, incepand cu 15 mai.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: