externe

Prima victima a legii lui Putin. Un tanar rus a fost batut pe o strada din Moscova pentru ca a fost suspectat ca e gay

Legea care interzice persoanele LGBT a dat primele roade la Moscova. Un grup de tineri a confundat un baiat de pe strada cu un homosexual si i-au spart nasul, anunta publicatia rusa Baza.

Bataia a avut loc in seara zilei de 9 decembrie pe strada Shirokaia. Ilia, in varsta de 21 de ani, iesea dintr-o cafenea cand a primit brusc o insulta homofoba din partea unor adolescenti de pe strada. Tanarul a decis sa ignore si a mers mai departe, insa unul dintre fanii „valorilor traditionale” l-a ajuns din urma si a inceput sa-l bata.

Ilia a primit prima lovitura in ceafa si a doua in fata, dupa care a cazut la pamant. Agresorul a continuat sa il loveasca cu picioarele si cand era cazut. Apoi Ilia a reusit sa scape si sa fuga. Ulterior, la spital, medicii l-au diagnosticat cu fractura de nas si contuzii.

Presedintele rus Vladimir Putin a promulgat pe 5 decenbrie o lege care extinde restrictiile asupra promovarii a ceea ce denumeste „propaganda LGBT”, interzicand practic orice exprimare in public a comportamentului sau stilului de viata LGBT in Rusia.

Potrivit noii legi, care largeste interpretarea a ceea ce este calificat drept „propaganda LGBT” in Rusia, orice actiune sau raspandire de informatii considerate o incercare de promovare a homosexualitatii in public, online sau in filme, carti ori reclame ar putea fi sanctionata cu o amenda severa.

Legea extinde o lege anterioara impotriva propagandei LGBT in Rusia care a interzis „manifestarea” unui comportament LGBT in fata copiilor.

Ea survine in contextul in care Kremlinul exercita o presiune sporita asupra grupurilor minoritare si oponentilor lui Putin in Rusia, anuland grupuri media independente si continuand inabusirea libertatii de exprimare, in timp ce Moscova isi intensifica o campanie lunga de un deceniu pentru a promova ceea ce ea spune ca sunt valori „traditionale”, noteaza Reuters.

Autoritatile au folosit deja legea existenta pentru a opri marsuri Gay Pride si pentru a retine activisti pentru drepturile homosexualilor.

Grupurile pentru drepturile omului afirma ca noua lege vizeaza sa scoata cu totul din viata publica asa-numitele stiluri de viata LGBT „netraditionale”, practicate de lesbiene, barbati gay, bisexuali si persoane transgender.

Lovim „drept la tinta” si pe Telegram. Abonati-va si la canalul AK24 de Telegram

Urmareste-ne si pe:
Mara Popescu

Share
Published by
Mara Popescu

Recent Posts

Fostul sef al NATO: „Sistemele din Romania si Polonia ar trebui sa doboare rachetele Rusiei care vizeaza Ucraina”

Tarile NATO ar trebui sa foloseasca sistemele de aparare aeriana cu baze in Europa de…

8 ore ago

Barbatul care a atentat la viata premierului slovac Fico este poet, membru al Uniunii Scriitorilor din Slovacia. El are 71 de ani

Presa slovaca a relatat ca atacatorul care a tras cinci gloante asupra premierului Robert Fico…

12 ore ago

Cea mai bogata femeie din Australia cere Galeriei Nationale sa-i retraga portretul dintr-o expozitie

Miliardara australiana Gina Rinehart a cerut Galeriei Nationale din Australia sa-i elimine portretul dintr-o expozitie…

12 ore ago

Atacul asupra premierului slovac Robert Fico trimite unde de soc in toata Europa. Reactie si din partea SUA

Atacul de miercuri asupra premierului slovac Robert Fico in orasul Handlova, in urma unui eveniment…

12 ore ago

O locomotiva a Grup Feroviar Roman a luat foc la Poarta Alba

O locomotiva a Grup Feroviar Roman a luat foc, miercuri seara, la iesire din Poarta…

12 ore ago