Prima vizita unui lider strain la Cotroceni in mandatul lui Iohannis

news

Presedintele Klaus Iohannis l-a primit miercuri la Palatul Cotroceni pe omologul sau turc, Recep Tayyip Erdogan, aflat in vizita oficiala in Romania.

Presedintele Klaus Iohannis si sotia sa, Carmen Iohannis, i-au primit pe omologul sau turc si pe sotia acestuia.

Ceremonia primirii a avut loc pe platoul oficial de la Palatul Cotroceni, unde, dupa intonarea imnurilor celor doua state, presedintele Recep Tayyip Erdogan a dat onorul Regimentului de Garda si Protocol.

Din delegatia presedintelui Klaus Iohannis fac parte ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, secretarul de stat in MAE George Ciamba si consilierii prezidentiali Lazar Comanescu, Ion Oprisor, Leonard Orban, Cosmin Marinescu, Tatiana Niculescu-Bran, Andrei Muraru si Laurentiu Stefan, scrie Agerpres.

Cei doi sefi de stat vor avea convorbiri tete-a-tete si oficiale cu participarea membrilor delegatiilor, urmand ca apoi sa sustina declaratii de presa.

La finalul zilei, presedintele Klaus Iohannis si sotia sa vor oferi un dineu oficial in onoarea presedintelui Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdogan, si a sotiei sale, Emine Erdogan.

Presedintele Turciei va avea intalniri si cu premierul Victor Ponta si cu presedintii celor doua Camere ale Parlamentului, Calin Popescu-Tariceanu si Valeriu Zgonea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: