Primaria Iasi a pierdut 37 de milioane de lei pentru ca nu a depus in timp util un proiect pentru piste de biciclete / Fondurile alocate au fost epuizate in 2 minute

money

Primaria Iasi a ratat o finantare consistenta pusa la dispozitie de catre Ministerul Mediului  pentru amenajarea de piste de biciclete pentru ca a depus prea tarziu proiectul. Prin programul derulat prin Administratia Fondului de Mediu (AFM) Primaria ar fi putut accesa 37 de milioane de lei. In schimb, functionarii din sase primarii comunale din judet au depus proiectele la timp si au reusit sa prinda finantari, potrivit Ziarului de Iasi.

Interpelat de Ziarul de Iasi, purtatorul de cuvant al Primariei, Sebastian Buraga a spus doar ca „proiectul a fost depus”. Doar ca a fost depus un pic prea tarziu: la cateva minute dupa ce apelul de proiecte a fost deschis, iar fondurile alocate au fost epuizate in 2 minute.

Ieri, 21 noiembrie, Administratia Fondului de Mediu (AFM) a publicat lista tuturor proiectelor depuse spre finantare. Din judetul Iasi apar doar sase proiecte pe lista, in valoare totala de aproape 40 milioane lei. Cei sase beneficiari au reusit, in ziua de 4 noiembrie, sa depuna proiectele pana la ora 10:02:07, ora la care fondurile au fost epuizate.

Trebuie precizat ca apelul de proiecte a fost anuntat de mai mult timp, si nu a fost vorba despre un apel „spontan”.

Cele sase proiecte depuse in timp util de catre autoritatile din judetul Iasi apartin comunelor Miroslovesti (3,7 miloane lei), Ion Neculce (2,5 milioane lei), Ungheni (2,7 milioane lei) si Miroslava (7,5 milioane lei), orasului Podu Iloaiei (2,8 milioane lei) si Asociatiei Zona Metropolitana Iasi (19,7 milioane lei).

In conditiile in care municipiul Iasi este resedinta de judet, Primaria era eligibila pentru o finantare de 37 milioane lei.

Comentarii: