Primaria lui Firea incearca sa starneasca panica: „Mitingul din 10 august nu are organizatori. Au refuzat sa-si asume raspunderea”

politica

Primaria Capitalei anunta ca protestul din 10 august nu are organizatori, deoarece persoanele chemate la discutii privind organizarea manifestarii au refuzat sa semneze protocolul aferent si „sa-si asume raspunderea”, institutia subliniind ca o simpla notificare este nula din punct de vedere legal.

Municipiului Bucuresti, au fost discutate, printre alte solicitari, doua cereri de organizare a unui miting, in Piata Victoriei, pe data de 10 august”, au precizat reprezentantii Primariei Capitalei, printr-un comunicat de presa.

Sursa citata mai precizeaza ca prima notificare a fost formulata de Alexandru Dan Baban-Neacsu, Cristian Mihail Dide si Tudor Carstoiu si instiinteaza municipalitatea cu privire la organizarea, in data de 10 august, incepand cu ora 19.00, in Piata Victoriei, a unei adunari publice.

„Prin aceeasi notificare se solicitata Primariei Municipiului Bucuresti sa asigure „toate conditiile necesare pentru desfasurarea pasnica a adunarii precum si siguranta si securitatea participantilor”. Facem precizarea ca, la propunerea comisiei privind intocmirea unui protocol, conform legii 60/1991 republicata, pentru stabilirea detaliilor tehnice, domnii Cristian Mihail Dide si Tudor Carstoiu au refuzat incheierea vreunui document si semnarea acestuia, neasumandu-si nicio raspundere in acest sens. (…) Cea de a doua notificare apartine Scolii Romano-Bizantine Ortodoxe care aduce la cunostinta Primariei Municipiului Bucuresti organizarea unui miting, cu 1.8 milioane de participanti, care urma sa inceapa in fata primariilor de sector. Ulterior, coloana de manifestanti urma sa se deplaseze catre Piata Victoriei si Piata Constitutiei. Facem precizarea ca reprezentantii Scolii Romano-Bizantine Ortodoxe au renuntat astazi la aceasta cerere”, mai precizeaza Primaria.

Municipalitatea mai arata, in ceea ce priveste decizia unor organizatori de adunari publice de a formula notificari catre autoritatile publice in vedere organizarii protestelor, ca aceasta posibilitate nu este prevazuta in
Legea 60/1991 privind organizarea adunarilor, nu are nici o acoperire juridica, aceasta fiind nula din punct de vedere legal.

„Primaria Municipiului Bucuresti reaminteste faptul ca, potrivit Legii 60/1991, organizatorul unei adunari publice are obligatia sa ia legatura, cu cateva zile inaintea evenimentului, cu Politia Capitalei, Brigada Rutiera, Politia Locala a Municipiului, Jandarmeria, IGSU, Serviciul de Ambulanta, pentru a stabili concret, impreuna cu autoritatile, detaliile tehnice legate de organizarea mitingului, in deplina siguranta pentru participanti, cat si pentru bucurestenii care se vor afla in acel perimetru sau in zonele adiacente”, mai spune Primaria.

De asemenea, unul dintre liderii protestatarilor din Piata Victoriei precizeaza ca nu isi asuma protestul de vineri, in calitate de organizatori.

„Avem o declaratie depusa pe care fortele de ordine, prezente acum la aceasta comisie, trebuiau sa o analizeze. Fata de declaratia pe care eu am depus-o nu mi s-a adus niciun fel de observatie. Am fost invitati sa ni se spuna nimic. Domnul Badulescu a spus ca, avand in vedere ca domnul Cioaca, cel care reprezinta Federatia Romana de Pretutindeni, s-a retras si atunci urmatorii organizatori pe lista sunt invitati la comisie, vreau sa ii aduc aminte ca exista domnul Florian Tone, din Piata Victoriei, care a declarat si declara zi de zi protestele din Piata Victoriei. Inaintea domnului Cioaca, exista domnul Tone care declara acea adunare publica in fiecare zi. Noi ne asumam responsabilitate de a mobiliza oameni, nu avem cum de a ne asuma responsabilitatea de a semna documente. (…) Nu ne asumam acest protest ca organizatori”, a declarat Mihai Cristian Dide, unul din liderii protestatarilor din Piata Victoriei.

„In timp real, in functie de numarul pe care acestia il asteapta, ni-l vor comunica iar noi, la randul nostru, impreuna cu Jandarmeria, cu Politia Locala, cu Politia Circulatiei, asa cum spune in articolul 4 al legii 60, vom lua masurile care se impun astfel incat Bucurestiul sa stea intr-o stare de normalitate, chiar daca vom avea o actiune de nemultumire exprimata de cei doi organizatori, impreuna cu participantii. Zona de desfasurare ramane aceeasi, Piata Victoriei”, a declarat viceprimarul Capitalei, Aurelian Badulescu.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: