Primaria orasului Ploiesti ia noi masuri pentru capturarea ursului „Rambo”, care de trei saptamani se plimba nestingherit prin oras – VIDEO

news

urs, Rambo, Ploiesti, capturat, Andrei Volosevici

Primaria Ploiesti anunta, miercuri, ca ursul care a fost vazut in repetate randuri in oras nu a fost inca prins, fiind luate mai multe masuri pentru capturarea animalului, inclusiv instalarea unei custi speciale.

Conform unui comunicat transmis de Primaria Ploiesti, ursul a fost vazut in zonele Vega si Mihai Bravu din municipiul Ploiesti, primarul Andrei Volosevici convocand echipa de interventie.

„Mentionam faptul ca autoritatile locale monitorizeaza in continuare aceasta situatie, prin stabilirea de puncte fixe de observare si patrulare in zonele in care ursul a fost semnalat, prin montarea a trei camere de supraveghere video si prin monitorizarea cu drona, de doua ori pe zi. De asemenea, a fost instalata si o cusca pentru capturarea exemplarului de urs. Totodata, echipaje ale Politiei Locale Ploiesti si Inspectoratului Judetean de Jandarmi Prahova monitorizeaza, alternativ, zonele sus indicate, la interval de o jumatate de ora”, arata sursa citata.

Municipalitatea ploiesteana beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Asociatiei Judetene a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi Prahova si a unui medic veterinar, precum si de suport direct al reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Prahova, Inspectoratului Judetean de Jandarmi Prahova, Politiei Locale Ploiesti, Politiei Municipiului Ploiesti, respectiv Administratiei Parcului Memorial „Constantin Stere”.

Primaria Ploiesti le solicita cetatenilor sa respecte avertizarile si recomandarile transmise in acest caz de catre factorii autorizati, sa apeleze numarul unic de urgenta 112 daca vad animalul, sa evite zona in care a fost semnalat exemplarul de urs, sa ramana in locuinte, sa pastreze distanta fata de animal, sa nu incerce sa il fotografieze/filmeze, sa nu il hraneasca.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: