„Primarii sa-i interzica lui Dragnea accesul pe raza localitatilor pe care le conduc”. Apelul PNL adresat tuturor primarilor din tara – Video

politica

Presedintele PNL, Ludovic Orban, le-a cerut, marti, primarilor din Romania sa ii interzica lui Liviu Dragnea accesul pe raza localitatilor pe care le conduc.

„Toti primarii trebuie sa il declare pe Liviu Dragnea persona non grata si sa ii interzica accesul pe raza localitatilor pe care le conduc din cauza jefuirii bugetelor locale de catre guvernele PSD.

Autoritatilor locale li s-a furat anul trecut peste 7,5 miliarde. Si anul acesta, bugetele locale au fost jefuite, pierzand anul acesta peste 7 miliarde de RON. Ultima magarie este de a oblica autoritatile sa suporte cheltuielile pentru persoanele cu dizabilitati”, a declarat Ludovic Orban, marti.

Liviu Dragnea a declarat, sambata, la Iasi ca „le atrag atentia primarilor PNL sa ii sprijine in continuare pe ai lor la europarlamentare, si la parlamentare, ca sa poata sa le taie acest program de dezvoltare”.

„Am vorbit, de asemenea, despre faptul ca pe langa aceste programe, pe langa sursele bugetare traditionale, este imposibil sa nu mai gasim si un alt instrument si impreuna cu Eugen Teodorovici, care zice ca e rebel – nu e rebel! –, cu Darius Valcov si cu doamna prim-ministru, in final am infiintat Fondul de Dezvoltare si Investitii, care e privit acum de catre primari cu neincredere, asa cum era privit acum sase ani sau sapte PNDL. Valoarea este tot 10 miliarde de euro si finanteaza scoli, crese, gradinite, spitale, dispensare, strazi, ulite, trotuare, drumuri judetene, comunale, alimentare cu apa, canalizare, gaze, retele electrice, adica ce trebuie intr-o comunitate.

Cu aceste doua programe Romania in cativa ani va avea satele romanesti, orasele mici, mijlocii, niste bijuterii. Tine doar de primar sa vina cu doua documente la Bucuresti, nu camioane de dosare! Nu va fi o analiza politica, asa cum nici PNDL nu a fost alocat politic. Sunt primari PSD care s-au suparat atunci ca de ce primesc si primarii PNL. Poate s-au suparat pe mine, dar le-am dat un raspuns in mai multe parti: in primul rand, pentru ca noi nu suntem ca ei, in al doilea rand, banii nu merg la primarul respectiv, ci merg la comunitatea de acolo, care n-are nicio vina ca este un primar de la alt partid politic.

Sunt primari PNL care au bani mai multi, poate, decat unii primari PSD si invers. Una peste alta, exista aproape 13 mii de proiecte de dezvoltare in aceasta tara pentru fiecare comunitate din Romania, pentru fiecare comunitate locala. Si acest program isi doresc ceilalti sa fie oprit! Le atrag atentia primarilor PNL sa ii sprijine in continuare pe ai lor la europarlamentare, si la parlamentare, ca sa poata sa le taie acest program de dezvoltare. Chiar le doresc succes! Le mai spun ceva: sa ii sprijine, pentru ca Orban, intre doua mandoline, a spus ca el vrea sa desfiinteze legea salarizarii pe care am facut-o noi. Sunt deranjati ca romanii au inceput sa aiba venituri mai mari. Este doar un semnal si un mesaj serios catre primarii PNL sa-si voteze in continuare conducatorii care vor sa-i aduca in sapa de lemn si sa se gandeasca ce a facut PSD pentru comunitatile locale si pentru autoritatile locale. Stiu foarte bine acest lucru!”, a spus Dragnea.

Mai mult despre: ,


Comentarii: