Primariile din Coreea de Sud devin si agentii matrimoniale. Organizeaza blind date-uri in speranta ca va creste natalitatea

externe

Coreea de Sud

Orasul Seongnam din Coreea de Sud a organizat un eveniment la care a u venit peste 100 de persoane singure in speranta ca isi vor gasi pereche. Si alte orase vor sa organizeze evenimente similare.

Pe fundalul unor cantece de Craciun, 100 de sud-coreeni, barbati si femei, s-au adunat la un hotel din apropiere de Seul, imbracati in cele mai bune haine, cu ecusoane atarnate de haine, in speranta de a-si gasi dragostea.

Guvernul spera ca ei sa faca copii, mentioneaza Reuters.

Ei au fost participantii la un blind date in masa organizat de orasul Seongnam, o incercare de a inversa scaderea ratei natalitatii intr-o tara in care popularitatea casatoriei si dorinta de a face copii au scazut.

Participantii, cu varste cuprinse intre 20 si 30 de ani, au stat linistiti unul langa altul pana cand un antrenor de relatii a dat startul evenimentului cu un joc de piatra, hartie, foarfeca, umpland rapid sala de discutii si rasete.

Primaria a pregatit vin rosu, ciocolata, jocuri, servicii gratuite de machiaj si chiar verificari de cazier pentru persoanele singure participante.

Lee Yu-mi, in varsta de 36 de ani, care lucreaza pentru administratia orasului, a declarat ca a trebuit sa se inscrie de trei ori pentru a obtine in cele din urma un loc la eveniment. „Nu aveam nicio idee ca va fi atat de multa lume”, a spus ea.

Dupa cinci runde de astfele de evenimente, in acest an, 198 de persoane dintre cele 460 au plecat ca „cupluri”, acceptand sa faca schimb de contacte cu perechile lor, a declarat primaria.

Capitala sud-coreeana Seul a luat in considerare un eveniment similar, dar si-a suspendat planul dupa ce s-a confruntat cu criticile potrivit carora ar fi o risipa de bani ai contribuabililor. Primaria a fost acuzata ca nu reuseste sa abordeze motivele pentru care oamenii aleg sa nu se casatoreasca si sa nu aiba copii – in special costurile foarte mari ale locuintelor si educatiei.

Hwang Da-bin, care a luat parte la evenimentul din septembrie, a declarat ca acesta l-a scutit de costurile de a se alatura altor evenimente sociale sau de a se inscrie la agentiile de intalniri profesionale. „Ne confruntam cu o adevarata criza demografica si guvernul trebuie sa faca tot ce poate. Nu inteleg oamenii care se plang din aceasta cauza”, a declarat Hwang.

Rata de natalitate a Coreei de Sud a scazut la un minim record de 0,78 anul trecut, fiind tara cu cel mai mic numar de copii asteptati pentru fiecare femeie din lume.

Numarul este cu mult sub 1,66 in Statele Unite si 1,3 in Japonia in 2021. Rata medie in randul tarilor din Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica a fost de 1,58 in acelasi an.

Jung Jae-hoon, profesor la departamentul de asistenta sociala de la Universitatea Femeilor din Seul, a declarat ca este un „nonsens” sa ne asteptam ca aceste evenimente sa duca la cresterea ratei natalitatii. „Trebuie sa cheltuiti mai multi bani in mod direct pentru a sprijini sarcina, nasterea si cresterea copiilor pentru a o numi o politica de crestere a ratei natalitatii”, a declarat Jung.

In ciuda criticilor, mii de persoane s-au inscris la intalnirile pe nevazute din acest an organizate de orasul Seongnam.

Primarul orasului Seongnam, Shin Sang-jin, a declarat ca raspandirea unor opinii pozitive cu privire la casatorie va contribui in cele din urma la cresterea ratei natalitatii, subliniind ca evenimentele de blind-dating sunt doar una dintre numeroasele politici pe care orasul sau le-a pus in aplicare pentru a inversa tendinta de scadere a ratelor.

„Este, de asemenea, treaba orasului sa creeze mediul pentru ca persoanele care doresc sa se casatoreasca sa isi gaseasca parteneri”, a declarat Shin.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: