Primarita PSD din Reghin i-a certat pe localnici pentru ca o huiduie pe Dancila. Replica unui ardelean suparat: „Nu am respect pentru ca nici ea nu are respect pentru mine. Nu merge tara asa cum trebe”

politica

Primarul PSD din Reghin, Maria Precup, i-a certat, joi seara, pe locuitorii care au indraznit sa o huiduie pe Viorica Dancila. Precup este trimisa in judecata de DNA pentru luare de mita.

Dancila a ajuns la Reghin, joi seara, dupa ce a foist huiduita de peste o suta de protestatari in fata Spitalului Judetean din Targu-Mures. Si la Reghin, ea a fost asteptata de cativa protestatari din oras. Acestia au huiduit-o cand a coborat din masina, starnind furia primarului PSD, Maria Precup. Precup s-a uitat cu atentia la cine o huiduie pe Dancila, apoi s-a indreptat in viteza spre un protestatar, certandu-l ca nu da „dovada de respect”.

„Nu am respect pentru ca nici ea nu are respect pentru mine. Nu merge tara asa cum trebe”, a declarat protestatarul.

„Hai ca te punem acolo, sa vedem, o conduci mai bine? Putin respect”, i-a replicat un pesedist aflat in preajma.

In anul 2015, Maria Precup a fost retinuta de DNA pentru luare de mita. In aprilie 2017, ea a fost trimisa in judecata de DNA.

Intr-un comunicat al DNA se arata ca, in vara anului 2012, Maria Precup i-ar fi pretins lui Sebastian Moldovan sa ii remita o suma de bani pentru o anumita persoana, bani care nu i se cuveneau in mod legal. In schimb, edilul trebuia sa accepte la plata decontarea unor lucrari care nu au fost executate de respectiva societate, in cadrul proiectului de amenajare a unei strazi din municipiul Reghin.

„Persoana ce urma sa beneficieze de banii ceruti drept mita de primar era reprezentanta unei alte societati, fata de care se instituisera masuri de executare silita pe motive de neplata a obligatiilor catre bugetul de stat. Suma de 26.040 lei a fost remisa de Moldovan, sub forma unui presupus contract de vanzare – cumparare, banii fiind virati direct in conturile trezoreriei, pentru a fi stinse obligatiile societatii datornice catre bugetul de stat si fata de care Administratia Finantelor Publice Reghin instituise masuri de executare silita. La 4 septembrie 2012, conform intelegerii, Maria Precup a acceptat la plata si a decontat o lucrare care nu fusese executata de societatea al carei reprezentant a remis banii.

Prin activitatile descrise anterior, s-a cauzat un prejudiciu municipiului Reghin, jud. Mures, de aproximativ 75.000 lei, reprezentand lucrari neefectuate, si in consecinta, un folos necuvenit societatii comerciale care trebuia sa execute lucrarile de amenajare”, preciza comunicatul DNA.

Mai mult despre: ,

Comentarii: