Primarul Brasovului, Allen Coliban, acuzat ca a „taiat” cartelele de acces ale consilierilor locali in birourile Primariei

news

De vinerea trecuta, consilierii locali brasoveni nu mai pot urca la birourile departamentelor si serviciilor din Primaria Brasov. Cartelele electronice care le permiteau sa treaca de turnichetele montate intre parter si etajul 1 le-ar fi fost blocate de catre primarul USR, conform consilierilor PSD si PNL.

Odata cu intrarea in vigoare a noii reguli, alesii locali pot intra in primarie si au acces numai la spatiile de la parter, unde este Biroul Relatii Consilieri. De acolo ei pot doar chema un functionar, pentru a avea o discutie despre o problema a orasului, iar acesta poate sau nu sa coboare.

„Domnul Coliban, acel domn care se batea cu pumnul in piept ca „deschide primaria catre fiecare brasovean, acel domn care era promotorul transparentei si al relatiilor directe cu fiecare cetatean in campania electorala, acel domn care era impotriva lacatelor pe orice fel de usi si porti a ajuns sa ingradeasca si sa submineze autoritatea Consiliului Local Brasov, forul deliberativ al orasului. Practic, desi interpelarile noastre sunt depuse la registratura, in format scris, primarul doreste monitorizarea noastra la fiecare pas, la fiecare dialog cu sefii departamentelor de specialitate din primarie, mai rau ca sistemul „big brother””, a declarat Crivineanu. Potrivit consilierului PSD, primarul a luat aceasta masura deoarece alesii social-democrati nu voteaza „cum vrea si cand vrea stiloul primarului.

„Primaria Brasov si orasul acesta nu sunt pe persoana fizica, domnule primar si nici ale unui singur partid! Sunt ale brasovenilor, iar noi, consilierii locali, suntem reprezentantii acestora! Si nu doar formal, ci faptic, rezolvand zilnic, impreuna cu personalul de specialitate din Primarie, problemele cu care se confrunta acestia”, i-a mai transmis lidera consilierilor PSD primarului USR.

Problema limitarii accesului consilierilor in incinta Primariei a ridicat-o si viceprimarul PNL Sebastian Rusu. „Domnul Coliban este un tartor si un dictator, faptul ca a interzis angajatilor din Primarie sa stea de vorba cu consilierii locali, ca vrea sa blocheze consilierii municipali sa-si faca treaba este grav. A interzis comunicarea si pana si accesul va fi controlat, iar consilierii locali vor avea voie sa intre numai in biroul de relatii cu consilierii si in biroul dansului. (…) Probabil ca doar consilierii USR vor avea voie sa mearga si mai departe (…). Ce te deranjeaza, domnule Coliban? Ca sunt consilieri locali ai PNL alaturi de mine care merg pe strada, vorbesc cu cetatenii, inregistreaza solicitari? Stiu ca la USR asta nu este o practica, habar n-au sa-si faca audiente, sa umble pe zone, fiecare isi face doar ceea ce are interes, a spus Sebastian Rusu.

Meciurile primar-consilieri continua la Brasov

Decizia primarului vine dupa disputa aprinsa din ultima sedinta a Consiliului Local, cand edilul a propus demiterea viceprimarului Sebastian Rusu (PNL), iar decizia a fost amanata din cauza faptului ca majoritatea PSD – PNL a parasit sedinta, neexistand astfel cvorum pentru vot.

De asemenea, lui Sebastian Rusu, primarul Coliban i-a reprosat „lipsa de activitate” dar si propunerea lui Nicolae Paraschiv (fost maior de Securitate) pentru ocuparea unui post de membru in Consiliul de Administratie al RIAL SRL.

Viceprimarul Brasovului Sebastian Rusu a recunoscut ulterior ca facut o greseala in momentul in care l-a propus pe Nicolae Paraschiv pentru Consiliul de Administratie al RIAL SRL (societate a municipalitatii care se ocupa de patrimoniul imobiliar al acesteia).

„Imi asum aceasta greseala. A fost o propunere regretabila, facuta inainte de sedinta de plen, in urma unor discutii cu unii colegi. Am invatat lectia si promit ca astfel de situatii nu se vor mai repeta”, a declarat Sebastian Rusu.

Pe de alta parte, Primarul Brasovului a anuntat la finalul sedintei de plen din 31 octombrie ca punctele proiectului de hotarare de Consiliu Local disputate pentru demiterea viceprimarului si nu numai se vor regasi si pe ordinea de zi a viitoarei sedinte de plen. De cealalta parte, viceprimarul Sebastian Rusu a dat de inteles, tot in timpul sedintei de plen, ca va prezenta o serie de nereguli ale activitatii primarului.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: