Primarul Brasovului, reactie dupa perchezitiile DNA: „Zero toleranta pentru coruptie, este vorba despre o institutie subordonata Consiliului Local, nu despre Primarie”

politica

Primarul Brasovului, Allen Coliban (USR), a avut miercuri o reactie fulger dupa ce DNA a anuntat ca a efectuat mai multe perchezitii in Brasov, printre care si la o „institutie publica”.

„Am aflat din presa despre o descindere a DNA, nu am primit nicio informare oficiala. Din informatiile pe care le-am adunat este vorba despre una dintre institutiile subordonate primariei.

Din punctul meu de vedere, zero toleranta pentru coruptie, sprijin justitia in orice demers de aflare a adevarului si de demascare a coruptiei. De altfel, am trimis in ultimii doi ani si jumatate sesizari pe faote de coruptie indentificate in activitate.

Zero toleranta pentru coruptie. Vom reveni in momentul in care vom afla mai multe detalii. Vorbim despre una dintre institutiile din subordonate Consiliului Local, nu despre Primarie, ca entitate distincta. Institutiile sunt cele care isi deruleaza propriile proceduri de achizitie”, a declarat Coliban.

DNA a anuntat joi ca au loc perchezitii domiciliare in 16 locatii situate pe raza municipiului Bucuresti si a judetelor Brasov, Ilfov si Arges, din care una este sediul unei institutii publice.

Conform unor surse oficiale, perchezitiile au vizat Serviciul Public Local de Termoficare Brasov.

„Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Brasov, efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni coruptie si asimilate celor de coruptie, comise in cursul anului 2022, in legatura cu atribuirea preferentiala a unor contracte de achizitii publice.

In cursul zilei de 11 mai 2023, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate perchezitii domiciliare in 16 locatii situate pe raza municipiului Bucuresti si a judetelor Brasov, Ilfov si Arges, din care una este sediul unei institutii publice, restul reprezentand domiciliile unor persoane fizice si sediile unor societati comerciale.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane si al Directiei Generale Anticoruptie”, a anuntat DNA intr-un comunicat.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: