Primarul Bucurestiului, Nicusor Dan, sustine ca ar mai avea nevoie de inca trei mandate pentru a rezolva toate problemele orasului

politica

Nicusor Dan, mandate, primar, Bucuresti

Actualul primar al Capitalei, Nicusor Dan, spune ca ar mai avea nevoie de inca trei mandate la conducerea Bucurestiului pentru a rezolva problemele orasului.

Din aceste presupuse mandate, unul ar fi necesar pentru problemele functionale, precum rezolvarea retelei de termoficare si a traficului, si inca doua mandate ar fi necesare pentru rezolvarea aspectului, a fatadelor cladirilor si alte probleme.

„Ca sa reglam cat de cat problema traficului sau caldura si apa calda, inca un mandat. Pe functional, inca un mandat. Pe cum arata – publicitate stradala, fatadele cladirilor, chestiuni subtile – doua mandate”, a declarat Nicusor Dan, invitat in cadrul unei emisiuni la postul Prima TV.

Edilul a explicat faptul ca in 2020 nu a promis ca va rezolva complet problema termoficarii, ci va imbunatati situatia de acum patru ani.

„Daca luam in alt indicator, asta e cel mai relevant indicator, cata apa pierzi in pamant. Gabriela Firea a luat o cantitate si a marit-o cu vreo 40 – 50% si noi am reusit sa o scadem cu 20%. N-am scazut-o cu 40-50% sa ne intoarcem la cantitatea din 2016, dar macar suntem in directia buna. Am schimbat 110 kilometri (n.r – de tevi) in trei ani, mai mult decat ei in 12 ani. Am propus 50 pe an si doar in 2023 am reusit sa ajungem la 50 pe an!”

De asemenea, o alta problema serioasa cu care se confrunta Bucurestiul este traficul, o problema care este departe de a fi rezolvata, dupa cum admite edilul, si care poate deveni chiar mai grava dupa spusele sale.

„N-am rezolvat-o, dar nici n-am mers in mai rau. Pentru ca sursa traficului e dezvoltarea imobiliara. Si aveam toate perspectivele sa mergem in mai rau.(…) Se construiesc blocuri care sunt foarte dense si oamenii au dificultati sa iasa cu masina chiar dintre strazile pe care stau ei si dupa aceea se aglomereaza bulevardele in care ies, se construiesc ansambluri de blocuri care n-au scoli si gradinite si atunci parintii se urca in masina sa-si duca copiii la scoala si la gradinita.”

Primarul Capitalei a declarat ca nu se gandeste sa candideze la alegerile prezidentiale din acest an, spunand ca a inceput „niste lucruri” la Bucuresti, si a respins chiar si scenariul in care este sustinut si de USR si de PNL. Insa, acesta a lasat loc de interpretari pentru alegerile prezidentiale de peste 5 ani, spunand ca „nu stie ce o sa fie atunci”.

„Nu, nici vorba. Eu sunt preocupat de Bucuresti de multi ani, din 2006, fac aproape 20 de ani. Am inceput niste lucruri pe Bucuresti, abia am trasat niste directii. Nu!”

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: