Primarul Coliban (USR) l-a dat afara pe seful Pietelor Brasov: „A fost prins sub influenta bauturilor alcoolice la locul de munca. Se comporta ca un vataf pe mosie cu producatorii”

politica

Primarul Brasovului, Allen Coliban, a anuntat marti, ca l-a demis pe directorul Serviciului Public de Administrare Piete Brasov, Cristian Vasile. „Am decis sa il demit pe directorul Serviciului Piete, care a fost prins sub influenta bauturilor alcoolice la locul de munca”, a precizat Coliban.

„Am decis sa il demit pe directorul Serviciului Piete, care a fost prins sub influenta bauturilor alcoolice la locul de munca. In consecinta, vom demara procedurile de organizare a concursului pentru ocuparea postului ramas vacant.

Va invit sa urmariti anunturile privind concursurile organizate de Primaria Brasov, sa candidati daca indepliniti conditiile sau sa va indemnati, la randul vostru cunostintele care credeti ca ar putea fi interesate de imbunatatirea acestui serviciu public. Avem mare nevoie de profesionisti in aparatul Primariei si, mai ales, in posturile de conducere.

In privinta directorului proaspat demis al Serviciului Piete, am primit foarte multe plangeri la adresa dumnealui de la oamenii din piete. Se pare ca acesta se comporta mai degraba ca un vataf pe mosie decat ca un angajat platit din bani publici pentru a ajuta vanzatorii si producatorii sa isi desfasoare activitatea.

Mai mult, intretinerea pietelor lasa foarte mult de dorit, poate si pentru ca lucrarile erau acordate pe criterii destul de neclare, care ridica semne de intrebare.

Ma bucur totusi sa va dau si o veste buna: anul acesta vom demara procesul de modernizare a doua piete din Brasov – Piata Astra si Piata Star, cea de-a doua urmand sa le revina exclusiv producatorilor locali.

Imi doresc ca brasovenii sa beneficieze de produse romanesti de calitate, sanatoase si la preturi decente, iar pentru asta avem nevoie de un om competent la conducerea serviciului, capabil sa organizeze activitatea pietelor si sa asigure conditii decente vanzatorilor”, a transmis Coliban.

Dispozitia de primar privind demiterea directorului a fost emisa in 31 ianuarie si isi produce efectele incepand cu data de 7 februarie. Pana atunci va va fi stabilit un director interimar, urmand ca pentru ocuparea acestei functii sa se organizeze un concurs.

Coliban a mentionat ca in urma controalelor realizate in ultima perioada au fost constatate numeroase nereguli in ceea ce priveste activitatea serviciului care se ocupa de administrarea pietelor. Printre altele, iarna, in majoritate pietelor, inclusiv cele acoperite (cum ar fi Piata Dacia sau Bartolomeu), temperatura era identica cu cea de afara.

„Desi anual se cheltuiau bani pe lucrari de reparatii, in continuare ploua in pietele acoperite. Una dintre cauze calitatii acestor lucrari poate fi si faptul ca toate lucrarile erau executate de o singura firma, apartinand unei rude a unui sef de piata”, au constatat reprezentantii primariei, care au mentionat ca au fost descoperite si achizitii realizate fara respectarea prevederilor legale.

Alte probleme descoperite in timpul controalelor au fost: atribuirea locurilor din piete, care nu se facea cu respectarea prevederilor Codului administrativ, ceea ce avea ca efect favorizarea unora dintre comercianti; comportamentul incorect al unora dintre sefii de piata fata de producatori; lipsa unei viziuni cu privire la modernizarea acestui tip de comert. De asemenea, reprezentantii municipalitatii spun ca multi dintre sefii de piata s-au plans de faptul ca nu au gasit sprijin, din partea conducerii serviciului, in rezolvarea unor probleme aparute la nivelul administrarii fiecarei piete.

„In ultimii ani pietele au devenit neatractive pentru producatori si asta si din felul in care au fost administrate. Am inceput sa facem ordine in piete”, a mai spus Allen Coliban.

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: