news

Primarul din Chiajna are 22 de case si terenuri, dintre care 14 le-a ascuns. El este in functie de 25 de ani

Primarul din Chiajna (Ilfov), Mircea Minea, trimis in judecata de DNA, are nu mai putin de 22 de case si terenuri, dintre care 14 le-a tinut ascunse, arata procurorii. Minea este in functie de 25 de ani.

Primarul este acuzat de fapte de coruptie, concret fiind vorba despre finantarea ilegala a clubului de fotbal Concordia. Astfel, el a provocat primariei un prejudiciu estimat la aproape 45 de milioane de lei.

Procurorii au dispus masuri asiguratorii asupra a 22 de terenuri si imobile ale primarului, dar in declaratiile de avere acesta a mentionat doar opt.

Primarul Mircea Minea este copresedinte ALDE, partid infiintat de Calin Popescu Tariceanu cu ajutorul PSD. Minea a fost ales pe listele PSD, in 1996, ca primar al Chiajnei.

Comunicatul DNA:

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a inculpatului

MINEA MIRCEA, la data faptelor si in prezent primar al comunei Chiajna, judetul Ilfov, in sarcina caruia s-a retinut savarsirea infractiunii de: abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata, cu producerea de consecinte deosebit de grave.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut, in esenta, urmatoarea stare de fapt:

In perioada 2007 – 2021, inculpatul Minea Mircea, in calitatea mentionata mai sus, si-ar fi incalcat atributiile de serviciu prevazute de dispozitii ale legislatiei primare, in sensul ca:

– ar fi incheiat cu un club de fotbal mai multe contracte de finantare nerambursabila si ar fi dispus efectuarea de la bugetul local a unor plati in valoare totala de 37.474.795 lei, in favoarea acelei formatiuni sportive,

– ar fi inchiriat aceluiasi club doua baze sportive respectiv bunuri din componenta acestora (aflate in proprietatea publica a primariei Chiajna), in schimbul unor chirii substantial mai mici (ex. 100 lei/luna pentru baza sportiva si 7,65 euro/ora pentru stadion) decat chiria de piata si fara ca aceste demersuri sa fi fost aprobate de catre Consiliul local al comunei Chiajna sau sa se fi realizat in urma desfasurarii unor proceduri de licitatie publica. Aceasta conduita ar fi avut ca urmare producerea unui prejudiciu primariei Chiajna in cuantum de 7.525.158 lei.

Precizam ca, in cadrul clubului de fotbal respectiv, inculpatul a avut calitatile de membru fondator si presedinte al consiliului director (aceasta din urma, pana la data de 14.01.2015),

Prin demersurile aratate mai sus, inculpatul Minea Mircea a cauzat primariei Chiajna un prejudiciu in valoare totala de 44.999.953 lei, suma ce constituie totodata un folos material necuvenit pentru clubul sportiv respectiv.

Primaria comunei Chiajna a comunicat ca nu se constituie parte civila in cauza.

In cauza s-au dispus masuri asiguratorii asupra a 22 de terenuri si imobile ce apartin inculpatului.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Ilfov cu propunere de a se mentine masurile asiguratorii dispuse in cauza.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea
Tags: mircea minea

Recent Posts

Cum va fi vremea in weekend. De duminica se incalzeste, dar vom avea si averse de ploaie si furtuni

Dupa valul de ploi si frig, vremea se schimba la sfarsitul saptamanii. Directorul Administratiei Nationale…

19 minute ago

Recensamantul din Kosovo, prelungit cu o saptamana

Guvernul kosovar a decis in ultimul moment sa prelungeasca durata recensamantului in curs, primul din…

13 ore ago

Vaticanul inaspreste procedurile cu privire la presupusele „evenimente supranaturale”

Vaticanul a inasprit vineri procedurile de evaluare a evenimentelor supranaturale raportate, cum ar fi Madonele…

13 ore ago

Barbatul care l-a atacat cu ciocanul pe sotul lui Nancy Pelosi, fostul presedinte al Camerei Reprezentantilor din SUA, a primit 30 de ani de inchisoare

Barbatul care a patruns in casa fostului presedinte al Camerei Reprezentantilor din SUA, Nancy Pelosi,…

14 ore ago

New York City a spus ca nimeni nu a fost ranit la arestarile Columbia; dosarele medicale ale studentilor spun altceva

Dupa arestarea studentilor protestatari pro-palestini care ocupau o cladire a Universitatii Columbia luna trecuta, primarul…

14 ore ago