Primarul din Targu-Mures, URMARIT PENAL de DNA pentru abuz in serviciu

news

Primarul din Targu Muresc, Dorin Florea, este acuzat de procurorii DNA de abuz in serviciu pentru ca a alocat aproximativ un milioan de euro echipei de fotbal locale.

„La data de 18 iulie 2013, suspectul Dorin Florea in calitate de primar al municipiului Tirgu Mures si ordonator principal de credite si-a indeplinit defectuos atributiile de serviciu prin incalcarea prevederilor mai multor acte normative care interziceau alocarea de fonduri de la bugetul local catre Asociatia Sportiva Fotbal Club Municipal Tirgu Mures, intrucat aceasta avea obligatii de plata neonorate privind impozitele si taxele catre stat, precum si contributiile catre asigurarile sociale de stat.

Concret, suspectul a initiat, in conditii ilegale, un proiect de hotarare de consiliu local, care a stat la baza adoptarii, in mod ilegal, la data de 25 iulie 2013, a hotararii a Consiliului Local Municipal privind aprobarea alocarii, de la bugetul local, a sumei de 4.000.000 lei pentru sezonul competitional 2013-2014, in vederea continuarii asocierii dintre municipiul Tg. Mures si Fotbal Club Municipal Tg. Mures.

La acea sedinta a participat, pe langa cei 20 de suspecti – consilieri locali, si secretarul Primariei Municipiului, suspecta Cioban Maria, care a contrasemnat documentul respectiv.

(…) Prin aceste fapte a fost prejudiciat bugetul local al municipiului Tirgu Mures cu suma de 4.000.000 lei, platita asociatiei sportive in perioada 21.08.2013 – 31.05.2014, concomitent cu obtinerea unui folos necuvenit pentru Fotbal Club Municipal Tirgu Mures”, se afirma intr-un comunicat al DNA dat joi publicitatii.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: