Primarul Iasiului sterge pe jos cu primarul Bucurestiului: „Din pacate, bucurestenii nu s-au comportat ca moldovenii. Sper ca a doua oara sa intelegeti, doamna primar Firea”

politica

Primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica, a criticat, miercuri, faptul ca Gabriela Firea nu le-a permis sambata participantilor la marsul pentru autostrada sa stationeze in Piata Victoriei, sustinand ca daca bucurestenii ar fi venit la Iasi ar fi fost primiti cu paine si sare. Totodata, Chirica a spus ca moldovenii vor veni spre Bucuresti sa vada si lucrurile frumoase, nu doar pentru a protesta, iar daca va fi nevoie se vor duce si in Teleorman, pentru „a aduce omagiul pentru cel mai bun conducator pe care Romania l-a creat in ultimul secol”.

Mihai Chirica le-a multumit, miercuri, intr-o conferinta de presa, participantilor la marsul motorizat de sambata pentru autostrazile Moldovei, precizand ca oamenii au organizat actiunea „pe timpul si pe comsbustibilul lor”.

In acelasi timp, edilul iesean a criticat faptul ca primarul municipiului Bucuresti, Gabriela Firea, nu le-a permis participantilor la eveniment sa stationeze cu masinile in Piata Victoriei.

„Din pacate, bucurestenii nu s-au comportat ca moldovenii. Si nu o spun neaparat pentru a segrega puncte de vedere in Romania. Ii transmit doamnei primar Firea ca noi, in capitala Moldovei, i-am fi primit cu bratele deschise pentru orice proiect care inseamna viata mai buna pentru bucuresteni. I-am fi primit cu paine si sare si cu o masa primitoare. Sper ca a doua oara sa intelegeti, doamna primar Firea, acest lucru si sa avizati marsul pentru autostrada. Dorinta noastra este ca si dumneavoastra, cand veniti acasa sa va deplasati in conditii de siguranta, sa va puteti duce catre casa memoriala a lui Enescu, a lui Nicolae Iorga, a lui Creanga, a lui Eminescu. Si noi vom veni spre Bucuresti sa vedem lucrurile frumoase si daca e nevoie ne ducem si in Teleorman, la Alexandria sau Belina, pentru a duce omagiul nostru pentru cel mai bun conducator pe care Romania l-a creat in ultimul secol”, a afirmat primarul de Iasi, Mihai Chirica, citat de news.ro.

Peste 300 de masini au participat sambata la un mars motorizat catre Bucuresti, actiunea fiind initiata de doua organizatii civice din Iasi. La actiune au participat atat masini din Iasi, cat si din celelalte judete ale Moldovei.

Initiatorii protestului au cerut inceperea urgenta a lucrarilor la autostrada Iasi-Ungheni-Targu Mures, dar si la autostrada Ploiesti-Suceava.

Cand au ajuns la Bucuresti, protestatarii n-au fost lasati sa intre cu masinile in Piata Victoriei si sa stationeze cateva minute in fata Guvernului, ci au fost dirijati de Politie catre strazile din jur. Oamenii si-au parcat masinile, apoi au venit pe jos in Piata Victoriei, unde au scandat impotriva Guvernului, cerand inceperea lucrarilor la autostrazile din Moldova.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: