Primarul Londrei propune confiscarea proprietatilor londoneze ale oligarhilor rusi, in valoare de 1,4 miliarde de dolari, si construirea de locuinte pentru refugiatii ucraineni

externe

primar, Londra, confiscare, oligarhi rusi, Londra, ucraineni

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a propus confiscarea proprietatilor oamenilor de afaceri rusi care au facut obiectul sanctiunilor britanice. Acest lucru este raportat de postul de radio LBC cu referire la scrisoarea lui Khan catre ministrul Dezvoltarii Regionale si Locuintei, Michael Gove, relateaza BBC.

Valoarea totala a proprietatilor oamenilor de afaceri rusi este de 1,1 miliarde de euro (1,4 miliarde de dolari), se arata in scrisoare. Primarul Londrei propune sa vanda aceste proprietati si sa foloseasca banii obtinuti pentru a construi 4.000 de locuinte destinate cetatenilor cu venituri mici, inclusiv refugiatilor ucraineni din Marea Britanie.

„Sunt ingrijorat de faptul ca trusturile financiare pot fi inca folosite pentru a masca proprietatea imobiliara… Ministrii trebuie sa ia urgent masuri pentru a confisca proprietatile cumparate de asociatii lui Putin, astfel incat sa putem folosi veniturile in beneficiul celor care au nevoie de ele”, arata Khan in scrisoare.

El a precizat ca, dupa izbucnirea ostilitatilor din Ucraina, a cerut guvernului de la Londra sa confiste bunurile oamenilor de afaceri rusi si sa creeze un registru al proprietarilor straini de imobile din oras. Totodata, a adaugat ca masurile actuale nu sunt suficiente pentru a evita evaziunea fiscala si ascunderea activelor de catre oligarhii rusi care au legaturi stranse cu Putin.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: