Primarul Negoita (PSD) a venit cu bodyguard pentru a le explica bunicilor si copiilor de ce le distruge parcurile. Negoita, agresiv cu un pensionar – Video

politica

Primarul Robert Negoita a avut sambata discutii aprinse cu locuitorii din sectorul 3 in legatura cu retrocedarea a doua parcuri pe care erau amenajate locuri de joaca, oamenii reprosandu-i edilului ca nu a salvat spatiile verzi, informeaza Agerpres.

Negoita a organizat sambata intalniri cu locuitorii din sectorul 3, pentru a discuta despre retrocedarea a doua parcuri, pe care erau amenajate si locuri de joaca, situate de strazile Postavarul si Pictor Gheorghe Tattarescu.

In cazul parcului de pe Tattarescu, terenul de 4.432 mp a fost retrocedat in anul 2007 de fostul primar Adriean Videanu, iar noul proprietar a dat in judecata Primaria Sectorului 3 in anul 2016, solicitand in instanta evacuarea terenului si plata a 50.000 de euro reprezentand daune pentru lipsa de folosinta.

Robert Negoita a fost primit cu ostilitate de oameni, iar copiii i-au strigat: „Vrem parcul inapoi!”.

„Acest parc a fost construit pe timpul lui Gheorghiu Dej. Cum este posibil ca acest teren sa fie retrocedat, cand el a fost parc? Unde se mai joaca copiii? Aici exista gradinita, cresa, scoala. Toti copiii vin sa se joace si sa se recreeze aici. Unde sa se duca acum, in parcul IOR? Nu este posibil asa ceva. Acesti copii au plans cand s-a demolat locul de joaca. Rusine! Cand ati venit primar, ati promis ca faceti parcuri, nu sa le distrugeti”, i-a spus un batran lui Robert Negoita.

„Imi dau seama cand eu nu fac parte din regia asta”, i-a replicat Negoita, care a venit la intalnire pazit de un bodyguard. Un tanar i-a reprosat: „Vreti sa spuneti ca am fost cumparati? Nici cu caini nu am venit”.

Primarul Sectorului 3  a admis ca acel teren poate fi cumparat de la noii proprietari, insa numai PMB are atributii in acest domeniu.

„Vrem ca acesti copii sa fie sanatosi, sa se bucure de joaca. Avem nevoie de parcuri, suntem sugrumati de betoane si masini. Nu orice mama cu un copil mic se poate urca in masina sa mearga nu stiu cate strazi pentru a ajunge la singurul parc care a mai ramas in sectorul 3. Cum poate fi retrocedat un spatiu verde? Mergem la DNA”, i-a spus un barbat primarului.

parc parc2

Edilul a explicat ca nu are nicio vina si le-a spus oamenilor ca, daca noul proprietar solicita autorizatie de construire si are toate avizele legale si el nu aproba acea autorizatie, atunci poate fi acuzat de abuz in serviciu.

Si in acest caz parintii nu au fost de acord cu amenajarea spatiilor de joaca in alta parte si i-au solicitat lui Robert Negoita sa faca demersuri la Primaria Capitalei si la Consiliul General pentru cumpararea terenului si mentinerea parcului.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: