Primarul PNL i-a scos la munca pe asistatii social din Ploiesti. Celor care protesteaza le transmite ca le sisteaza platile

news

Mai multe persoane din categoria asistatilor social au iesit in strada, marti, protestand in fata sediului Primariei Ploiesti, fata de decizia noului edil al orasului, Andrei Volosevici (PNL), de a-i coopta pe beneficiarii de ajutoare sociale in programul de curatenie generala inceput in oras dupa alegeri. Edilul le-a transmis nemultumitilor ca daca vor refuza sa munceasca le vor fi sistate platile, conform legii, informeaza news.ro.

Mai multi beneficiari ai venitului minim garantat s-au adunat, marti, in fata sediului Primariei Ploiesti pentru a-si exprima nemultumirea fata de faptul ca noul primar al orasului, Andrei Volosevici, a decis sa ii scoata la munca, alaturi de muncitorii de la salubritate si de cei de la spatii verzi, pentru asigurarea curateniei generale in oras.  Primarul Andrei Volosevici a iesit si a discutat cu cei care refuza sa munceasca.

Andrei Volosevici „a concluzionat la finalul discutiilor ca, in cazul in care vor fi persoane beneficiare ale venitului minim garantat care vor refuza sa participe la actiunile stabilite in cadrul Programului Curatenie generala, acestora li se va restrictiona acordarea sprijinului financiar respectiv, alocat din bugetul Municipiului Ploiesti, conform prevederilor legale in vigoare”, a transmis Primaria Ploiesti intr-un comunicat de presa.

Asistatii social au aflat la sfarsitul saptamanii trecute ca au fost chemati la munca, in cadrul unei ample actiuni de curatenie demarate de municipalitate dupa alegerea unui nou primar. Programul Curatenie generala a fost demarat in conditiile in care de mai multi ani municipiul Ploiesti se confrunta cu o grava problema in ceea ce priveste curatenia. La activitatile de curatare a spatiilor publice participa sute de angajati ai operatorului de salubritate Rosal Grup, care are contract cu Primaria Ploiesti, dar si angajati ai SC Servicii de Gospodarire Urbana, firma a Consiliului Local Ploiesti care asigura intretinerea spatiilor verzi. A

ctivitatea asistatilor social este coordonata de Administratia Serviciilor Sociale Comunitare Ploiesti, aflata in subordinea Primariei, insa unii dintre acestia au declarat ca au probleme de sanatate si ca nu li se pare normal sa fie scoti la curatenia spatiilor publice din oras.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: