Primarul PSD al Buzaului i-a luat la rost pe procurori pentru ca si-au permis sa-l cerceteze: „Cand vin acele plangeri penale impotriva mea sa le cercetati cu mult mai multa atentie”

politica

Primarul municipiului Buzau, Constantin Toma, le-a cerut, joi, la un eveniment dedicat Zilei Politiei Romane, politistilor si procurorilor sa cerceteze ”cu mai multa atentie” plangerile penale indreptate impotriva. ”Nu pot sa fiu fericit (…) cand primesc la Primaria Buzau si pe numele meu acasa suspiciunea de frauda si suspendarea tuturor platilor pe finantarile europene pe care le avem la Buzau. Suspiciunea de frauda, prima idee te gandesti la furaciune. N-am venit la Primaria Buzau sa iau spagi”, a afirmat el.

”Buna ziua, stimate politiste si stimati politisti, domnule comandant, domnilor comandanti, trebuie sa spun ceva deosebit. Incerc si eu, ca si dumneavoastra, sa imi fac treaba pentru binele locuitorilor municipiului Buzau si pentru viitorul acestui oras. Dar am rugamintea, si o spun cu mare amaraciune, ca atunci cand vin acele plangeri penale impotriva mea sa le cercetati cu mult mai multa atentie. Nu pot sa fiu fericit – si doamna prim- procuror Tudorache (Corina Tudorache Stroe, prim-procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Buzau – n.r.) este aici in sala – cand primesc la Primaria Buzau si pe numele meu acasa suspiciunea de frauda si suspendarea tuturor platilor pe finantarile europene pe care le avem la Buzau. Suspiciunea de frauda, prima idee te gandesti la furaciune. N-am venit la Primaria Buzau sa iau spagi! Bineinteles ca m-a intrebat si familia: ai furat? Nu, nu am furat!”, a spus primarul Constantin Toma, citat de news.ro.

Discursul primarului Constantin Toma a continuat in aceeasi nota, spre surprinderea tuturor celor prezenti in sala, care nu se asteptau la o asemenea reactie din partea edilului, mai ales ca sedinta la care fusese invitat era una festiva, in care invitatii au transmis mesaje de felicitare cu ocazia Zilei Politiei Romane.

”Aflu pana la urma ca este vorba despre utilizare de informatii si documente false pentru obtinerea de fonduri europene. M-am pus la dispozitia Parchetului General pentru ca nu stiam cine ma ancheteaza, si asa am aflat ca DNA Ploiesti se ocupa de cazul meu. M-am dus din proprie initiativa si mi-au spus ca nu pot intra daca nu sunt invitat. Am zis ca nu mai plec de acolo pana nu ma primeste. Mi-am asumat un risc pentru ca exista o teama si fata de uniforma dumneavoastra albastra si fata de procurori. Recunosc, imi e teama si mie si m-am gandit mult daca sa iau cuvantul astazi ca sa o fac pe doamna prim-procuror Tudorache sa fie si mai suparata pe mine decat este astazi, dar a instrumentat multe cazuri si din calitatea de procuror si din cea de prim-procuror si o sa mai dau un exemplu…”, a adaugat primarul municipiului Buzau.

El a continuat evocarea episodului petrecut in urma cu un an cand a fost cercetat penal din cauza unei plangeri si au fost sistate platile in toate proiectele cu fonduri europene, sustinand ca totul a fost facut pentru ca altcineva isi doreste functia de primar.

”DNA Ploiesti claseaza cazul in timp record si ne putem lua de lucru din nou pentru ca riscam sa plece constructorul din oras si ramaneam cu santiere in tot orasul pentru ca la cum lucram in Romania sa se clarifice situatia daca este penal sau nepenal dureaza ani de zile. Totul pentru o miza idioata, functia de primar, care pe mine nu ma intereseaza, ci ma intereseaza doar sa las ceva in urma. Dupa ce mi se claseaza cauza ii adresez doamnei procuror o intrebare ca sa pot si eu sa merg mai departe sa reclam un denunt calomnios. Mi se raspunde absolut halucinant: plangerea penala impotriva dumneavoastra este semnata anonima si e venita prin posta. Asta este si va mai spun de un caz…”, a spus Toma.

El a fost intrerupt de comandantul IPJ Buzau, Laurentiu Pantazi, care a intervenit si l-a rugat sa respecte specificul zilei: ”Domnul primar, am rugamintea sa respectam specificul zilei de astazi si…..”.

”E in regula, La multi ani! Am vrut sa o fac mai spectaculoasa. Sanatate multa, doamna prim-procuror! Mergeti mai departe in stilul asta si imi voi duce crucea pana la capat”, a replicat Constantin Toma si a lasat microfonul.

Prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Buzau, Corina Tudorache-Stroe, care citise mesajul adresat de institutia pe care o reprezinta politistilor buzoieni, a revenit la microfon, considerand ca trebuie sa vina cu anumite explicatii.

”Ma simt obligata sa dau niste explicatii. Cred ca astazi era ziua dumneavoastra si nu trebuia sa monopolizam atentia cu cauze penale, dar pentru ca mi-a fost adus in discutie numele, ma simt obligata sa dau niste explicatii. Problema nu face obiectul zilei dumneavoastra festive si eu nu dau explicatii decat pe textul de lege.

Am respectat dispozitiile Legii 78/2002, iar textul de lege ma obliga ca atunci cand primesc o sesizare sa o transmit organului competent. Daca noi, organele locale, efectuam cercetari, toate cercetarile noastre erau nule absolut. Sunt obligata ca atunci cand este vorba de fonduri europene sa transmit plangerea la organul competent. Asta este tot ceea ce a facut Parchetul de pe langa Tribunalul Buzau, a primit plangerea si a directionat-o organului competent conform legii”, a spus prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Buzau.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: